„Нека“ всички „оставим следи“

0

Част от най-големите български знаменитости от музиката и театъра станаха част от благотворителен проект във връзка с набирането на средства за първия у нас педиатричен реанимобил с кувьоз. Обичаните и популярни българи записаха заедно песента „Нека„. Маргарита Хранова, дует Ритон, Георги Христов, Васил Петров, Нели Рангелова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Наско от БТР, Невена Цонева, Кристина Димитрова, Кирил Маричков, танцьорът Алфредо Торес, актьорът Филип Аврамов са само част от благодетелите, които с глас подкрепят безвъзмездно кампанията.

„Клипът към песента е на финалната права, ще бъде решен в черно-бялата стилистика, а режисьор е Васил Стефанов“,

заяви за delo.bg Игор Марковски, който е част от Сдружение „Кауза“.

Педиатрична линейка, Сдружение Кауза

Живко Колев и Димитър Гетов – авторите на песента „Нека“

Освен песента „Нека“, която е по текст на Живко Колев и музика на Димитър Гетов, има вече записана и втора композиция, която изпълняват Тони Димитрова, Илия Ангелов, Силвия Кацарова и Орлин Горанов. Тя се нарича „За мирен свят“. Предстои да бъде направен диск с ретро обложка. В него освен двете песни, инструменталите им и двата клипа, ще има над 200 черно-бели фотографии от процеса по записването на двете песни.

И това не е всичко. От Сдружение Кауза ще организират на благотворителни начала концерт в Зала 1 на НДК, на който всички изпълнители ще пеят за благородната кауза. Началото ще е с квартета и песента „За мирен свят„, след което всеки един от българските изпълнители ще представи по една своя песен, а накрая – общата композиция „Нека„. Преговори се водят и с популярен по целия свят и награждаван с престижни призове художник, който отново безвъзмездно ще изрисува първата у нас педиатрична линейка отвътре и отвън.

„До момента са събрани 15 000 хиляди лева за набавянето на детската линейка. Всички пари са само от дарители и изпратени sms-и на DMS KAUZA на тел 17 777. Има хора, които искат да останат анонимни и ние дори не можем да се свържем с тях, за да им благодарим“,

споделя пред delo.bg Велислава Ножарова-Каймаканова, която е творческият двигател на Сдружение „Кауза“. Както и delo.bg вече писа над 2 000 лева бяха дарени и от дует Ритон през юни – пари, които Катя и Здравко събраха вместо цветя във вечерта на промоцията на последния си албум „Пътят към твоето сърце“.

педиатрична линейка, дует Ритон

За купуването и оборудването на първата у нас педиатрична линейка ще се премине през три етапа. Първият е набавянето на бус, чиято стойност е около 40 000 лева. Втората част е апаратурата в нея. Третата част, най-важната и най-скъпата – основата в тази педиатрична линейка – транспортният кувьоз – 50 000 хиляди лева.

педиатрична линейка, дует Ритон

„Хората трябва да разберат, че и милиардер да си, ако бебето ти се роди в частна клиника и трябва да бъде транспортирано до някоя от големите неонатологии, то ще бъде увито единствено в… одеяло, което е огромният риск за живота на недоносените деца“,

продължава Велислава с причините, поради които има Сдружение „Кауза“. Старите транспортни кувьози на болници с неонатологични отделения са на практика неизползваеми, тъй като за тях няма апаратура в реанимобилите. Идеята е всички 9 големи регионални града у нас да имат подобна линейка, но проектът ще стартира от София.

Педиатрична линейка, Сдружение Кауза

Това, което отличава Сдружение „Кауза“ е, че в него на доброволен принцип има хора, които продават творческия си труд, за да спечелят средства за благотворителна дейност като тази педиатрична линейка. Организират се търгове, на които се продават фотографии на известни хора, направени от Велислава Ножарова-Каймаканова. С парите от снимките само за миналата година бяха купени 7 кувьоза, които са дарени на болници в страната.

Фотографиите на популярни българи (долу) са от досегашните инициативи „Да оставим следи I, II, III„. И в момента всеки може да си поръча тениска с лика на любимата си звезда на kauza.org, а парите от тях ще отидат също за благородната кауза – купуването на педиатрична линейка. До момента само от тениски са събрани над 6 500 лева.

„Всяка една стотинка отива само и единствено за каузата, а организацията и търговете се правят единствено с хора, които помагат безвъзмездно на Сдружение Кауза. Помагаме на недоносени бебета и деца, тай като това е бъдещата надежда и най-голямата и безгранична любов на човека“,

категорична е в доброто дело на Сдружение „Кауза“ Велислава Каймаканова-Ножарова.

Подкрепете и Вие каузата „Педиатрична линейка“ с дарителски sms на номер 17 777 с текст DMS KAUZA.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg