Мъже, яжте чесън преди любовна среща!

0

Досега чесънът е смятан за „номер едно” сред убийците на любовното желание, но последните изследвания показват, че в действителност той може да подейства точно по обратния начин и да увеличи шансовете на мъжете с противоположния пол.

mazhestvenostИзследователите установили, че миризмата на чесън прави мъжете да са изглеждат по-привлекателни за жените. Тук обаче изобщо не става дума за миризмата на дъха, а за миризмата на потта. Консумирането на чесън прави отделянето на пот по-малко интензивно и неприятно. Това откритие е направено от учени от Университета на Стърлинг Скотиш и Университета Чех Чарлз, съобщава The Telegraph.

По време на експериментите изследователите помолили 42-ма мъже да консумират чесън (в различни количества – веднъж две и веднъж четири скилидки), а след това със специални възглавнички попивали от потта им. Същата процедура била извършвена и когато хората не яли чесън. След това, 82 жени били помолени да оценят миризмата на потта, на базата на следните критерии: атрактивност, мъжественост, интензивност. Резултатите показали, че жените намират за по-приятна и по-малко интензивна миризмата на потта на мъжете, които яли около 12 грама ( или 4 скилидки) чесън. В случая на консумирането на 2 скилидки чесън, не бил забелязан този ефект.

mazhestvenost1

Изследователите отдават това на факта, че чесънът има антимикробно действие и следователно намалява броя на патогенните микроорганизми, които причиняват неприятната миризма на мъжката пот.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg