Чутовен секс скандал тресе манастира Шаолин

0

Шок и ужас тресе Шаолин! Китайският легендарен манастир е разлюлян от секс сакнадал. Поводът – игуменът на Шаолин е обвинен в притежание на личен харем и в бащинство на незаконни деца.

Шаолин, секс скандалАбатът Шъ Юнсин се скри от полезрението на обществото, след като един от учениците му отправи обвинение в злоупотреба с манастирски пари и серия от прелюбодеяния. Ученикът на Шъ Юнсин не спира да сипе обвинения срещу учителя си, сред тях поддържане на любовни връзки, създаване на незаконни деца и участие в изнасилване.

Тези твърдения са били подкрепени и от други старши монаси на Шаолин. Седем души от старейшините отишли специално до Пекин, за да покрепят ученика на Шъ Юнсин и да пуснат официално оплакване срещу игумена на храма.

Всички сексуални провинения не са по никакъв начин съвместими със статут на висш представител на будизма, какъвто е монаха Шъ Юнсин, чието житие трябва да е отдадено на целомъдрието. Напоследък обаче, на пръв поглед святото място е станало търговско дружество с приходи от милиарди, събирани от над два милиона туристи всяка година.

А иначе, отвъд скандала в будисткия храм, на 26 февруари догодина в Зала 1 на НДК ще гостуват 14 монаси и майстори от манастира Шаолин, водени от своя 75-годишен учител. В продължение на цели 2 часа те ще ни потопят в мъдростта на дзен будизма и в същността на китайската философия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg