Наско от БТР: Летях до пилота в чартър до Германия

0

Атанас Пенев (Наско от БТР) е роден на 27.02.1971 година. Като ученик е играл в детски филм. За кратко е бил в групата „Никога преди“, след което се присъединява към група „Сателит“. По време на военната си служба е хорист в Ансамбъла на строителните войски. След казармата започва работа в НИМХ към БАН като аеролог за период от две години. Атанас пее в група „Бард“, членовете на която създават по- късно група „Графити“. През Август 1993 година Наско става част от група „Б.Т.Р.“.
Наско Б.Т.РСъщата година съвместно правят албумите „Feel the life“ и „Bending the rules“, които са на английски език. През 1997 година излиза албума „Б.Т.Р. 97“. През годините групата издава още много албуми. Завинаги в сърцата на хората ще останат песните им – „Спасение“, „Цвете от луната“, „Хиляди луни“, „Море от любов“, „Елмаз и стъкло“, „Златна рибка“ и т.н. Песента му „Цвете от луната“ е носител на наградите от фестивалите „Ардас“ в Гърция и „Рок експлозия“ в Бургас. Часове след премиерата на последната песен на Б.Т.Р. „Златен дъжд“, която е четвърти сингъл от последния им албум, Наско разказа пред Георги Гюзелов за delo.bg най-интересните си спомени от приключенията си във въздуха.

Първият ми полет със самолет беше до Москва, когато бях 2 клас. Майка ми беше в руската столица и аз летях до там сам. 150 минути – страхотно преживяване, не съм се страхувал никога от самолети.

Никога няма да забравя полета до Хонг Конг, трябваше да се върнем до Франкфурт, което направи летенето 12 часа. Честно казано повече от 3 часа не издържам на самолет, но няма как. Многократно съм попадал на турбуленции, но това е съвсем нормално. По време на един полет докато сервираха вечерята се появи турбуленция, започнаха да летят чинии, посуда, колички и аз започнах да се смея и да се забавлявам, приех го от веселата страна.

Няма да забравя и един полет от Германия за България, летях с един чартърен полет и нямаше свободни места, въпреки че си бях купил билет. Останахме двама, които нямаше къде да седнем и ни сложиха в пилотската кабина. Чувството е страхотно, много по-различно, много по-забавно е. Това беше специален полет.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg