Ловец от Монтана пъхна ръка в устата на гризли

0

Ловец от американския щат Монтана се натъкнал в гората на 180-килограмова мечка гризли. За да не стане нейна жертва, 26-годишният Чейз Делуо си пъхнал ръката напречно в челюстта на животното.

Мъжът е обяснил, че чел в статия за повръщателния рефлекс на големите животни и това му помогнало. Мечката станала по-малко агресивна и той успял да се измъкне. По думите на представител на природния парк, където се е разиграл инцидентът, досега в литературата не е описан подобен случай. Той също така е сигурен, че мечката не е искала да нападне човека.

„Ако гризлито искаше да го убие, щеше да го убие“,

казал представителят на природния парк.

Делуо е бил с брат си на лов за лосове с арбалети в северозападната част на Монтана. Именно братът го е откарал в клиника след срещата с гризлито. Няколко дни пострадалият е прекарал в болница, където са лекували раните по главата и лицето.

В този район на Монтана има около 1000 мечки гризли. Туристите са съветвани да носят специален спрей със себе си, за да ги прогонят. Делуо обаче не е разполагал с такъв.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg