Лечителят Георги Славов: 1 грам профилактика е равен на 1 килограм здраве

2

1 грам профилактика е равен на 1 килограм здраве, мъдро ни съветва един от най-опитните и скромни специалисти по лечебно хранене у нас – Георги Славов. Той е ученик и сътрудник на небезизвестната Лидия Ковачева и вече с над 20-годинишна практика в областта на диетологията.

Срещата ми с него беше в село Емине, едно от величествените кътчета в страната ни. Тук, с прекрасна гледка към морето и нос Емине, където Балканът свършва, започват чудесата. Георги Славов и синовете му любезно посрещат в семейния си хотел всяко лято хора, решили да променят хранителните си навици. Повечето от тях – по принуда.

здраве, правилно хранене

Сам достигнал до системата на хранене, която работи успешно вече много години. Как се е случило ли? Нищо случайно няма. Принудили го обстоятелствата. Но много често, за да откриеш нещо, трябва да го изстрадаш. Ето така става и при него. От спортист със здраво тяло, силен дух и психика, се превръща в „развалина“, както сам той определя състоянието си.

След експлозия в Нефтозавода в Бургас, където работил по това време като младеж, 10 от работниците са с тежки поражения. Само трима оцеляват. Той е един от късметлиите, въпреки че не изглеждало така за него години наред.

Продължава живота си в тежки мъки, болки, лечения. „Бял ден не бях видял“, казва той. Изпада в депресия, изолира се от света, но иска да се бори за живота си и записва да учи за специалист по лечебно хранене за да помогне на себе си.

Лидия КовачеваПопада на книгата на Лидия Ковачева и търси начин за контакт с нея. Още от първата им среща, тя го печели за цял живот. Нежна, крехка, с артистичен дух, тя имала способността да „вижда“ и рисува болестите на лист. Като човек на изкуството, откривала детайлите.

След като намерила спасение за себе си, Лидия Ковачева приела за своя мисия да помага на всеки, който има нужда. Толкова чувствала необходимост да го прави, че давала съвети на съвсем непознати хора на улицата. Изненадвала ги с въпроси и констатации като:

„Защо не вземеш мерки за здравето си? Бъбреците ти боледуват. Сърцето ти е натоварено.“

Те гледали странно и се чудили как е възможно да попада точно в целта.

Лечителката давала да пробват за два-три дни разтоварване на организма с плодове и чай. И посочвала адреса си, за да споделят резултата. А Георги Славов харесала за свой сътрудник. Видяла в него професионално подготвен човек, готов да отдаде време и сили за каузата.

Така вече 20 години той и синовете му Слави и Ленко, продължават традициите. Работят усърдно, с желание и мотивация, виждайки прекрасните резултати от труда си.

Георги Славов е разработил своя система за лечебно хранене, която помага при лечението на много заболявания. А за здравите – да поддържат дух и тяло във форма.

Ето и какви съвети ни даде той:

Важно е да не се забравя че всеки човек е различен и подходът е индивидуален. Не следвайте „сляпо“ диети, които някой е пробвал. Може би това не е за Вас.

Когато имате здравословни проблеми, обърнете се към специалист по лечебно хранене, защото много от причините се крият в неправилното хранене.

Ако решите да ползвате някой от режимите, които са изготвили за Вас, не забравяйте че е важно да се откъснете от средата, в която сте под стрес за да има още по-добър ефект.

Често само ако се премахнат мазнините, намали се солта и се премине на растителна храна за ограничено време, се решават много здравословни проблеми.

Възможно е в първите дни да се усетят лечебни кризи, които се преодоляват, но важно е да бъде под ръководството на специалист. Вече има много добри такива в България.

През лятото хората искат да изглеждат още по-атрактивни. Опитайте за 5 дни само на сезонни плодове през деня, а вечер салати от сезонни зеленчуци и задушени зеленчуци, като задължително е да добавите картофи, грах или зелен фасул и др.

Не преминавайте към дългосрочно разделно или зоново хранене. Допустимо е, но не за повече от 20 дни.

Българският народ има традиции в постенето. Сега се правят много грешки. Добре е да комбинираме храните за пълноценното им усвояване от организма. Например нахут с ориз, овес с леща, леща с ориз и др. Защо забравяме за толкова обичания и ценен качамак? Препоръчвам го поне 1-2 пъти седмично. Той е като „четка“ за организма.

Въпреки че в семейството на Георги Славов не се консумират животински храни, той не е краен в съветите си:

Да, този режим с много сезонни плодове и зеленчуци, варива, ядки и семена без допълнителни мазнини е чудесна алтернатива за всеки. Времето обаче, трябва да се определи от специалист.

Все пак добре е животински продукти да се приемат през ден. Избягвайте излишния стрес! Дайте възможност на ума и тялото да релаксират! Променете ситуацията! Винаги има начин! Не забравяйте че храната лекува! Водата също… И помнете – 1 грам профилактика е равен на 1 килограм здраве!

И още рецепти и съвети на световноизвестни природни лечители:

природни рецепти на Марва Оганян за висок имунитет и отслабванеДве лесни рецепти за имунитет, отслабване и добра перисталтика на лечителката Марва Оганян

 

Галина Шаталова, лечебна смес, копър, валериан, мед, шлака на артериитеБилкова отвара на природната лечителка д-р Шаталова пречиства артериите и удължава живота

 

лимон, магданоз, целина, спанак, очистващ микс на д-р Оз чисти всички мазнини от тялотоНапитка на д-р Оз чисти всички мазнини от тялото

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!2 коментара

  1. Тодор Желязков на

    Г-н Славов-Йогата още жив ли е? Бяхте ме приели за 5 дни през 2005 година в близост до санаториума в Несебър, помогнахте ми да се възстановя,приготвяхте ми дневния порцион от необходимата здравословна храна! И най-важното накарахте ме да повярвам,че съм на прав път или дадохте ми надежда! За мен Вие сте Божествен Човек! Какъвто беше и е Лилия Ковачева! Жив и здрав!

Коментирай в Delo.bg