Дневниците на моториста: 9 години на 2 гуми по света (галерия)

0

Какво бихте направили, ако живеехте на остров без моторни превозни средства, а на Вас Ви се обикаля света? Ако сте като Джордж Гюил от остров Сарк имате само едно решение. Преди девет години приключенецът купува мотор и до момента с него е

изминал километри, равняващи се на четири обиколки на света.

А най-голямата му тайна за приятно изкарване е, че не използва пътеводители, при всичките си приключения е напътстван единствено и само от местни жители.

обиколка на света с мотор

От 2007 година досега авантюристът на две колела – 33-годишният Джордж, е посетил Африка, Северна и Южна Америка, Азия, че дори Австралия.

обиколка на света с мотор

 

Работил е като помощник-водопроводчик. И какво от това, след като идеята за безкрайното пътуване започва да не му дава мира.

обиколка на света с мотор

 

обиколка на света с мотор

Джордж без много колебание напуска Сарк и скучната си работа. Това е един от Нормандските острови, на който живеят само 500 души. Купува мотора със спестените в продължение на четири години пари. От тогава пътува по света с мотоциклета си в опит да открива и разбира различните култури. И няма никакво намерение да спира.

„Това е да бъдеш млад, да изследваш света, за попълваш празните места на картата, за да намериш нов дом, да откриеш любовта“ –

обяснява мотивите си Джордж.

обиколка на света с мотор

 

До момента приключенецът Джордж Гюил, който снима всичко по пътя си, е изминал 177 хиляди километра с мотора си. Засега любимото му място е Индонезия, заради широките, безлюдни пътища.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg