Мисия „Защити своя дом“: Финалът

0

При небивал успех за организатори и участници завърши първото издание на кампанията Мисия „Защити своя дом“.

На 21 юни 2016 г. в тържествената зала на Столична община бяха наградени всички участници и дарители на събитието.

застрахователиВ рамките на кампанията бяха проведени обучения на ученици как да реагират при природни бедствия. Мисия “Защити своя дом” продължи 5 месеца, а нейното начало беше дадено на 23 февруари. Освен образователните акции в училища от столичния район „Сердика“, учениците посетиха и центрове на 02 Районна служба „ПБЗН“. Демонстрации бяха правени и в Националния учебен център при БЧК в с. Лозен. Там учениците преживяха симулация на земетресение, пожар и научиха повече за видовете бедствия.

Децата преминаха подготовка за оказване на първа помощ. Паралелно с обученията се проведе и конкурс за рисунка на тема, свързана с предпазването от бедствия и застраховането. На 21 юни бяха отличени и трите най-добри илюстрации (виждате ги на заглавния колаж – от ляво на дясно – 3-то, 1-во, 2-ро място).

Най-много гласове в социалните мрежи събра 7-класничката Юлия Бадова от 59 ОУ „Васил Левски“. Втора остана Радостина Петрова от 8 клас на 29 СОУ „Кузман Шапкарев“, а трети е 7-класникът Илиян Тодоров от 59 ОУ „Васил Левски“. И тримата получиха пълен комплект материали за рисуване, за да бъде насърчен техния творчески потенциал.

Мисия "Защити своя дом"

Сертификати бяха връчени и на дарителите в кампанията от председателя на БАЗБ Ивета Кунова.

Мисия "Защити своя дом"

Калоян и Джесика, които са възпитаници на 29 СОУ „Кузман Шапкарев“ подариха по едно свое музикално изпълнение на всички организатори и гости на финала на събитието.

 

Образователната кампания Мисия „Защити своя дом“ беше съвместна инициатива на 02 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Столична община, район Сердика и Българската Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ). Delo.bg беше медиен партньор на събитието.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg