Какво сънуват мъжете и жените? Ето разликите

0

В сънищата на мъжете доминират експлозиите, насилието и сексът. Жените сънуват сценарии, свързани с живота и различни събития, които те преживяват вътрешно. Сънищата на повечето мъже са изпълнени с действие при максимална скорост, на която Майкъл Бей само може да завижда.

„Със сигурност, има една много ясна разлика между съдържанието на сънищата на мъжете и жените“ –

казва Джеймс Уилсън, специалист по сънищата от компанията Adjustable Beds.

мъжете и жените

Психологът Робърт ван де Касъл провел проучване, което показва, че първите разлики в съдържанието на сънищата между половете, се появяват още при тригодишните деца. До около 12-годишна възраст сънищата на момчетата и момичетата са сравнително сходни, но след прекрачване на тази възрастова граница,

сънищата на момичетата започват да се съсредоточават повече върху емоциите и външния вид, а сънищата на момчетата започват да изглеждат по-агресивни.

Д-р Марк Благров от университета в Суонси анализирал над 100 хиляди сънища на хора и на база получените резултати било установено, че сънищата на мъжете представляват предимно превъртане на мотиви като: коли, оръжия, насилие и секс с непознати партньорки. Докато жените – напротив, най-често сънуват близки хора и приятели, както и ситуации, свързани с дома или работното място. (С други думи, сънищата на жените са доста по-добри приспивателни).

мъжете и жените

Също толкова странна се оказва и разликата в околната среда в сънищата на двата пола. Жените по-често сънуват сценарии, които се разиграват в интериора, който те виждат и запаметяват добре, а при мъжете в сънищата обикновено по-запомняща е външната среда.

А какво да кажем за еротичното съдържание? Колко често правите секс в съня си?

Изследването, проведено от психолога Джени Паркър установило, че мъжете са не само по-често, но също така и по-различно сънуват секса, отколкото жените. Мъжките еротични сънища са по-интензивни и често участват в тях непознати хора, докато жените се отдават в сънищата си сравнително по-романтично, като сънуват целувки или фантазират нежни моменти с друг човек.

Разликата може да се дължи отчасти на факта, че сънищата на жените са по-специфични. Проучването на Благров установило, че жените обръщат внимание на много по-фини детайли като например, в какви дрехи е облечена фигурата в съня им или пък какво е изражението на лицето. Мъжете са твърде погълнати в управлението на мечтания от тях автомобил, докато шофират от една оргия към друга, така че изобщо няма как дори да забележи дали някой има тъжно или весело изражение.

мъжете и жените

Защо сънищата на двата пола са толкова различни по своето съдържание? Наистина ли мъжете са толкова коренно различни от жените? Откъде идват тези разлики?

„Всичко се свежда до характера и възпитанието“ –

обяснява Уилсън. И продължава:

„Има фактори на околната среда, които определят, че жените мечтаят за съвсем различни неща, отколкото мъжете. Дори и във всекидневния житейски мъжки опит и посланията, които се получават от медиите, това къде и какво работят и това, с което се хранят, се различава от опита на жените. Тази разлика играе важна роля, тъй като тя се свежда до това, че мозъкът на мъжете и жените трансформира напълно по различен начин дразнителите.“

А знаете ли какво виждат мъжете и какво жените, когато наблюдават нечия снимка! Вижте ТУК, а резултатите със сигурност ще Ви смаят!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg