Какви са причините за поява на наднормено тегло?

1

В днешно време темата наднормено тегло е много актуална и дискутирана, но за сметка на това все повече хора страдат от този проблем. Процентът на хора с излишни килограми нараства постоянно. Като една от основните причини, според специалисти, е голяма промяна на начина на живот – като в следствие от това има изменения на физическото и психическото състояние на човешкия организъм. В над 90% от случаите, затлъстяването се дължи на проблеми в ендокринната система, лош хранителен режим, натрупан стрес и напрежение, невроза и депресивни състояния.

В следващите редове ще ви запознаем с основните причини за натрупване на излишните килограми.

Когато животът ви е в непрекъснато движение

Може би системно не успяване да се наспите? На работното място се храните основно със сандвичи и основното ви хранене е късно вечер, дори през нощта? Всички тези фактори несъмнено ще ви осигурят качването на излишни килограми. Специалистите съветват да се закусва редовно и с качествена храна, а вечер да се избират по-леки и лесно смилаеми ястия. А хроничното недоспиване пречи на правилната обмяна на веществата и нарушава храносмилателния режим.

Наднормено тегло при застоял начин на живот

Познато ли ви е това ежедневие – почти целия ден на прекараме пред бюрото, след което да се качим на колата, да се приберем и да седнем на дивана пред телевизора? Липсата на достатъчна физическа активност пречи на тялото да изгори поетите през деня калории. Резултатът от този начин на живот е един – бавно и постепенно качване на килограмите. Но има изход от тази ситуация – необходимо е просто да увеличите движението си в ежедневието. Това ще активизира обмяната на веществата, ще повиши тонуса, ще спомогне на изгарянето на излишните калории и ще стимулира работата на сърдечно-съдовата система.

Не е необходимо да се занимавате със силови спортове или тренировки – достатъчно е да ходите на плуване или да практикувате любим вид танци – това със сигурност ще си помогне постепенно да се освободите от излишните килограми. Тези занимания ще бъдат още по-ефективни ако съчетаете тренировката с подходящ продукт, който помага за изгарянето на мазнините. Такъв, например, е Bioveliss Tabs, натурално средство, създадено да подпомага процеса по отслабване и горене на излишни калории.

Преживявате труден момент от своя живот?

Ако единствената ви радост е това да се нахраните до насита и да се излежавате на дивана, то най-вероятно преминавате през лош момент. Доказано е, че около 30% от хората, които са в депресия, напълняват на нервна почва. Понякога големият апетит и вълчият глад са единствените признаци за създал се психичен проблем. При такова положение, единственото нещо, от което се нуждаете е правилни медикаменти и психотерапия, за да превъзмогнете тревогата и да подобрите настроението си.

Когато има свръхпроизводство на хормони

Ако е започнало да ви прави впечатление, че лицето в е станало по-кръгло, бузите ви има по-червен оттенък? Окосмяването се е засили повече от обикновено, измервате по-високи стойности на кръвното, това са сигурни признаци за свръхпроизводство на хормони. При жените може да се наблюдава и нарушение в месечния цикъл, а при мъжете проблеми с потентността. От научна гледна точка – това се дължи на увеличеното производство на хормони от надбъбречната жлеза. Причина за това може да бъде злокачествено образувание в тази жлеза, някакъв вид инфекция или в следствие от прием на определени медикаменти.

Ако страдате от хронично заболяване

Трупането на килограми може да бъде в следствие от заболяване, от което страдате в този момент. Например ако имате проблем с бъбреците, сърдечно-съдовата система или храносмилателната система. Може в резултат да задържате излишни течности, но това се проявява външно едва тогава, когато надвишават 5 литра. Ето така, вашата телесна маса би се увеличила с 5 до 7%. Необходимо е задължително да обърнете внимание на такива състояния и да лекувате хроничното заболяване. В противен случай, има опасност килограмите да продължат да се трупат и неусетно теглото ви да стане много над нормата.

Наднормено тегло и съпровождащите го фактори

Ако повишаването на килограмите е съпроводено с често уриниране, кожни сърбежи и раздразнения, постоянна жажда и нарушено зрение – това са едни от най-типичните признаци за наличие на диабет тип 2. Трябва незабавно да се консултирате със специалист – ендокринолог. Той ще назначи кръвни изследвания и такива на задстомашната жлеза.

Когато тялото ви преживява хормонален стрес

Това е напълно възможно в следните етапи от живота – пубертет, бременност и менопауза. През тези периоди тялото преживява пренастройване и като отражение е появата на наднормено тегло. По време на бременност, най-много теглото на жената се повишава през последните 2-3 месеца и се смята, че именно тези килограми са най-трудни за сваляне сред раждането.

Как да влезем във форма в домашни условия?

Следствието от всички тези възможни причини вече е ясно – в организма се наслоява повече мастна тъкан, отколкото му е нужна, и той започва да я складира на различни места по тялото. Освен видимото напълняване, този процес застрашава сериозно работата на сърдечно-съдовата система. Основните кръвоносни съдове се затлачват с излишни мазнини.

bioveliss tabs mnenia otzivi

Но добрата новина е, че може ефективно да се противодейства, като проучим добре кои продукти влияят зле на нашия организъм и съответно да ги изключим, за сметка на тези, които оказват положителен ефект. Необходимо е да се състави индивидуален хранителен режим, което съвсем не е трудно. Освен хранителните продукти е добре да приемаме и добавки, които ще спомогнат процеса на здравословно отслабване. Точно такъв продукт е Bioveliss Tabs, натурални таблетки, които стопяват излишните мазнини и спомагат за разбиването на мастните натрупвания в тялото. Приемането им е напълно безопасно и щадящо за сърцето и нервната система. Тайната в действието им е, че стимулират обмяната на веществата в организма и ускоряват метаболизма, без вредни странични ефекти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg