Мъж живя 2 години с прободено от клечка за зъби сърце (снимки и видео)

0

Медицинско чудо в Аржентина! Извадиха клечка за зъби, пробола сърцето на 42-годишен мъж от Аржентина преди две години! Ето и историята на щастливо оперирания мъж.

След като често страдал от повтарящи се инфекции, Хорасио Родригез Видела се подложил на операция. Какъв бил шокът за лекарите, след като открили забодена клечка за зъби в неговото сърце. Мъжът от южноамериканската държава глътнал без да иска острия предмет и забравил за случая, станал през 2013 година. По време на тежката сърдечна операция хирургът Фернандо Чичеро не могъл да повярва на очите си.

клечка за зъби, забита в сърце на мъж

клечката, извадена от сърцето на 42-годишния мъж

Първоначално той си мислел, че трябва да отстрани от пациента остатък от катетър. Но чуждият предмет най-накрая се оказал клечка за зъби от дърво. Тя била преминала от стомашно-чревния тракт на пациента в кръвоносната му система и заседнала в сърцето.

„За щастие този мъж беше много здрав физически и е могъл да оцелее“,

коментира доктор Фернандо Чичеро.

клечка за зъби, забита в сърце на мъж

„Половин година обикалях болниците, тъй като непрестанно усещах пробождания в областта на сърцето. Отслабнах с цели седем килограма през последните месеци, а лекарите се чудеха какво ми е“,

клечка за зъби, забита в сърце на мъж

Хорасио Родригез Видела

доверява пред медиите Хорасио Родригез Видела на излизане от болницата „Фернандес“ в Буенос Айрес.

„Непрекъснато вдигах температура. Но явно човек трябва добре да сдъвка нещата, преди да ги глътне“,

пошегува се с репортерите оперираният мъж.

Според д-р Чичеро в света били регистрирани само два подобни случая като този на г-н Видела – един в Япония през 1972 година и един в Китай преди 5 години.

Ако Ви интересуват подобни медецински прецеденти, вижте и статията 52-годишен мъж живее без мозък

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg