Бащата на Ейми Уайнхаус ще снима сам филм за нея

0

Бащата на покойната британска поп изпълнителка Ейми Уайнхаус не е доволен от документалната биографична лента за дъщеря си. Спомняте си, филмът тръгна по кината през лятото на тази година. Мич Уайнхаус отбеляза, че създателите на лентата „Ейми“ преднамерено са насочили вниманието върху нейната наркозависимост, но по никакъв начин не са показали други важни страни от живота на Ейми и нейния характер, например чувството й за хумор. Като вреден за гледане определи филма „Ейми“ родният й баща, защото „не е съвсем достоверен„. Ето защо Мич Уайнхаус възнамерява да заснеме собствен биографичен филм за Ейми Уайнхаус.

„Аз търся нещо положително. В живота на дъщеря ми имаше много забележителни неща, които във филма просто са пропуснати. Асиф Кападия /режисьорът на „Ейми“/ имаше прекрасна възможност да разкаже за тях, но той не го направи“,

поясни Мич Уайнхаус. През април 2015 г. семейството на популярната певица съобщи, че е недоволно от биографичната лента, тъй като тя съдържа „конкретни обвинения срещу семейство Уайнхаус“ – напълно необосновани и некоректни.

родителите на Ейми Уайнхаус, баща й Мич Уайнхаус

родителите на Ейми Уайнхаус пред нейния паметник

Авторите на филма контрираха, че целият материал предварително е бил съгласуван с близките на певицата и не е имало упреци. По техните думи, филмът включва повече от сто интервюта с хора, които лично са познавали изпълнителката и са достатъчно обективни.

Филмът „Ейми“ проследява кариерата на певицата от първите й стъпки на сцената и спечелената слава с хита „Rehab“ до смъртта й през 2011 г. заради зависимост към наркотични вещества и алкохол. Режисьорът Асиф Кападия е носител на награда БАФТА за 2011 г. за филма „Сена“ за бразилския шампион от Формула 1.

Уайнхаус почина на 27-годишна възраст от алкохолно отравяне през 2011 г., след като през по-голямата част от успешната си кариера се бореше с алкохолна и наркотична зависимости. Изпълнителката, станала част от печално известния „Клуб 27„, в който посмъртно влизат легенди като Джим Морисън, Джанис Джоплин и Кърт Кобейн, е носителка на шест награди „Грами“, както и на много други отличия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg