Как да си направите сами климатик вкъщи (видео)

0

Некомфортно Ви е заради жегата, дори и на сянка вкъщи? В горещите дни на безжалостно горещия август Ви представяме един изключително лесен начин да се разхладите – евтино и без да деформирате стените на апартамента си. Ентусиаст от Съединените американски щати сподели в YouTube видео, в което показва нагледно как да си направите климатик с подръчни средства.

Наистина е лесно, нужно е да поставите чанта с лед в 15-литрова кофа, след като сте пробили три или повече дупки в нея и сте я поставили в друга, по-голяма – 19-литрова пластмасова кутия. После просто включвате вентилатор, чиято перка е насочена към кутията, на чието дъно са кубчетата лед. По този начин въздухът ще минава през леда, а охладената струя ще излиза от пробитите предварително дупки на кофата.

как да си направите сами климатик

А ако пък искате това изобретение да не Ви струва абсолютно нищо, включете съоръжението в соларен панел, но това вече е напълно краен вариант за истински екоманиаци.

Една кофа с лед издържа около 6 часа на струята на вентилатора,

са изчислили изобретателите.

Температурата в апартамента, в който е направен експеримента и е записано видеото, е била 29 градуса. С домашно направения климатик живакът в термометъра паднал с 4 градуса. Какво ще кажете? Вижте как и къде може да използвате устройството.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg