Отстранете коварния мухъл и неприятните миризми от пералнята само с две съставки

0

Ако изведнъж усетите, че дрехите Ви след изпиране започнат на миришат странно, а между гумените пръстени, по барабана или в отделението за прах има черни петна, значи е време да предприемете някои мерки! Именно тези черни петна са всъщност опасните гъбички, които причиняват редица заболявания при хората. Мухълът обикновено се появява в условия на висока влажност и топлина. Това прави пералнята Ви идеално място за растежа на гъбични спори, които могат лесно да се разпространи чрез въздух и гнездят на различни повърхности.

Ето как лесно и бързо да се отървете от гъбички в пералната машина:

От какво имате нужда:

Как да премахнете опасния мухъл и неприятните миризми от пералнята– Малко течност за почистване препарат (за предпочитане съдържаща хлор)

– 25 гр оксалова киселина или лимонeна киселина/лимонтузу

Допълнително запазете нежната кожа на ръцете си чрез използването на

– Гъба

– Ръкавици

Начин на употреба:

Първата стъпка в борбата с опасните гъбички е да забършете вътрешността на пералната машина с влажна кърпа, за да се отстранят натрупани замърсявания. След това нанесете почистващото средство (със съдържание на хлор) по цялата повърхност на гумения пръстен, разпространено равномерно.

как да почистим пералнятаЗатворете вратата на пералнята и оставете така няколко часа. Изберете програма „изплакване“ и я пуснете. След като се изплакне почистващият разтвор, сложете количеството лимонтузу или оксалова киселина в отделението за прах и включете на програмата с най-висока температура.

След тази хигиенична обработка пералната машина ще изглежда като нова!

Ако е необходимо, повторете процедурата след един месец, за да се отървете от коварния мухъл напълно.

Как да премахнете опасния мухъл и неприятните миризми от пералнятаВярвате или не, след тази превантивна поддръжка значително ще удължите живота на Вашата перална машина!

И още един съвет – винаги оставяйте вратата на пералната машина отворена след всяко изпиране. Правите ли това редовно, ще предотвратите задържането на бактерии и появата на плесен в барабана и гумените уплътнения.

И още по темата:

пранеСушенето на пране вкъщи води до коварни болести

 

печката е чиста с тези два начинаДва лесни начина да почистите печката бързо и евтино

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg