Два лесни начина да почистите печката бързо и евтино

0

Скъпите препарати за почистване на фурни и котлони вече не вършат работа, а и не са Ви по джоба? Ето нашите два съвета как да не давате повече излишни пари, за да блести кухненската Ви печка от чистота!

печката е чиста с тези два начина

Това са безопасни, лесни и евтини методи, с които ще почистите бутоните или копчетата на Вашата печка и мазнините от фурната за не повече от 120 секунди (в първия метод) и то без да са Ви нужни каквито и да е химически препарати.

Два лесни начина да почистим печката бързо и евтиноВАРИАНТ 1

Трябват Ви само памук, спиртен разтвор (мастиката от фризера също върши работа) и стара четка за зъби.

Как да използвате?

Накисвате памучния тампон в спирта (мастиката) и забърсвате поразените от мръсотия или нагар части от фурната. Само след няколко секунди буквално нечистотиите като че ли се изпаряват пред очите Ви. При твърде упорити наслоявания потъркайте с четката за зъби проблемните места, натопена предварително в анасоновата спиртна напитка. Печката Ви е като нова!

Два лесни начина да почистим печката бързо и евтиноВАРИАНТ 2

Нужни са Ви сода бикарбонат и вода.

Как са приготвите сместа?

Добавете четвърт чаена чаша сода за хляб в купа, добавете постепенно вода, докато не се образува гъста бяла паста.

С меката част на домашна гъба за миене на чинии разнасяте сместа върху поразените от мръсотия участъци (виж на снимките). Оставете да подейства около четвърт час, за по-упорити замърсявания – 30 минути и след това избършете с влажна кърпа, а за финал – със суха. Ако петната са доста стари, потъркайте леко с абразивната част на кухненската гъба за чинии и… готово! Печката Ви вече е чиста!

И още полезни съвети в домакинството:

Как да премахнем неприятния мухъл и миризма от пералнята само с две съставки?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg