Този странен плод убива ракови клетки и бори диабета

0

Това растение с причудливи плодове се среща в Южна Азия и Южна Америка. Нарича се горчив пъпеш, известно е още като Гоя, горчива ряпа или балсамова круша. Вирее в топли и влажни климатични условия. Въпреки изключително горчивия си вкус, плодовете на това растение имат невероятни ползи за здравето.

Според д-р Франк Шаленбергер, който е специалист по алтернативна медицина и стареене на човешкия организъм в Невада, този плод може да предотврати развитието на онкологични заболявания, защото убива раковите клетки и потиска растежа им.

Гоя, горчив пъпешРезултатите от изследване, направено от д-р Шаленбергер показаха, че сок от гоя (горчив пъпеш), разреден във вода, може да пребори ефективно рака на панкреаса. Успеваемостта е била от 90% до 98% при различни пациенти. Лечебните свойства на горчивия пъпеш (гоя) във връзка с рака на панкреаса бяха потвърдени допълнително и от проучване, проведено в Университета на Колорадо. Данните показват, че горчивият пъпеш намалява размера на туморите на панкреаса с 64%.

Ползите за здравето от горчивия пъпеш не се ограничават само с лечението на рак. Този плод е доказано полезен за лечение на астма, инфекции на кожата, стомашни проблеми, хипертония и диабет. В действителност, горчивият пъпеш отдавна се използва като част от природната медицина в Китай, Индия, Африка и Южна Америка.

Хранителна стойност

Със своите само 17 калории на 100 гр, горчивият пъпеш печели и в категорията храни с ниска калоричност. Въпреки това, неговите шушулки са богат източник на диетични фибри, минерали, витамини и антиоксиданти. Плодът е богат на витамини В1, В2 и В3, С, магнезий, фолиева киселина, цинк, фосфор и манган. Съдържа големи количества желязо, два пъти повече от бета каротина в броколите, два пъти повече на калция от спанака и два пъти повече на калия в един банан. Този плод има само един недостатък – изключително горчивия вкус, което отблъсква много хора, въпреки всички останали ползи за здравето. А ето ги и тях:

Изключително ефикасен срещу раковите клетки – спира разпространението им в тялото и свива туморите.

Пречиства черния дроб от отровите. Гоята действа като естествен детоксикатор.

Стимулира синтеза на глюкоза в кръвта. Гоята съдържа растителен инсулин, който понижава нивата на захарта и същевременно ускорява глюкозния синтез.

Горчивият пъпеш е изключително полезен за здравето на очите поради високото си съдържание на бета-каротин, който подобрява зрението.

Освен повишаване на енергийните нива, редовната консумация на сок от горчив пъпеш подобрява значително качеството на съня.

Гоята намалява киселинността в организма, която води до образуването на камъни в бъбреците.

Псориазисът и гъбичките по пръстите на краката могат да бъдат лекувани с редовната консумация на този горчив сок.

Богат на диетични фибри, горчивият пъпеш подпомага храносмилането и добрата перисталтика.

Гоя, горчив пъпеш

Има различни начини за приемане на сок от гоя в зависимост от Вашите предпочитания и дневния Ви график. Ето и някои от най-популярните варианти:

– Добавете сок от гоя във вода и я изпийте;
– Можете да добавите сок от гоя в други плодови шейкове;
– Направете чай от Гоя;
– Направете си лека вечеря с гоя, яйце, тофу и зеленчуци;
– Смесете гоята с кисело мляко и малко сол, за да получите вкусна гарнитура.

И още природни целебни рецепти за Вашето здраве:

„Изметете“ токсините от черния дроб с лековита отвара от това растение

Прясно изцеден сок от зеле подобрява мозъчната функция и бори коварни заболявания. Ето при какви други болести помага

Сок от моркови може да победи рака

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg