Как да почиствате смартфона си

0

Много преди да избухне проблемът с коронавируса, знаем за редица изследвания, целящи да установят количеството и вида замърсяване, което се натрупва по най-масово използваните мобилни устройства – устройствата на андроид и другите аналогични смартфон устройства.

Резултатите на микрониво не са никак обнадеждващи. Наред с цялата палитра от бактерии, пренесени върху телефона чрез допир, изследванията доказват дори наличие на фекални бактерии. Така че ако искате да се предпазите не само от така нашумелия Covid-19, а и всички други опасни бактерии, щъкащи околовред, е редно да обръщате особено внимание на почистването на телефона си.

Първото съображение е свързано с това, че дори да следвате перфектно указанията на Световната здравна организация и да миете редовно ръцете си, в момента, в който докоснете отново телефона си – всичко отива по дяволите. По него са останали и живеят редица бактерии. Как да предотвратите това?

Добрата хигиена и дезинфекцирането на редовно докосвани предмети като различни ръкохватки, работни повърхности и телефони са от съществено значение, тъй като е много лесно да прехвърлите вируса от тях върху чистите си ръце. Това става като докоснете нещо, с което носител на вируса е влязъл в контакт, или е било в близост до заразен човек.

Това от своя означава, че е необходимо да почиствате и повърхностите на цялата техника в дома или офиса, която се използва ежедневно от много и различни хора. Кухненски уреди, вратата на хладилника, офис техника и други подобни са именно в тази категория.

Телефоните от своя се почистват лесно. Можете да приложите същите вещества, които използвате за почистване на ръцете си. Най-добрият съвет в момента е да използвате навлажнена кърпа – такава за почистване на чифт очила например. Добавете малко сапун и забършете телефона си.

Експертите препоръчват сапуна и навлажнената кърпа, защото по-същество вирусите съдържат мазнина, а сапунът надделява и разрушава тяхната структура. Други вещества, премахващи вируси от повърхностите, са алкохолните препарати. С тях обаче трябва да внимавате при телефоните, защото ако устройството няма протектор може да нарушите така важната олеофобична част, която отговаря за контакта между пръстите и управлението на устройството.

 

Източник: vladives.bg

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg