Как да оцелеете след безсънна нощ

0

Утрините след безсънна нощ обикновено са изключително трудни. Въпреки, че човек не изгаря от желание да се измъкне от леглото, то има начини, които могат да помогнат да се издържи този последващ изключително дълъг ден.

jajecznicaТова, което не бива да се забравя, е закуската. Най-добре да хапнете в рамките на първия час, след като сте успели да станете. Позволете си продукти, богати на захар. В интерес на истината те ще Ви изправят на крака, но ефектът ще бъде краткотраен, а на Вас ще Ви предстои дългият ден. Повече ще спечелите за организма си, ако изберете белтъчини и полезни мазнини – забъркайте си порция бъркани яйца, например.

coffeeКафето. Трябва да помните, че е по-хубаво сутринта да се ограничите до една чаша кафе. Комбинирано с подходящата закуска, ще Ви позволи да оцелеете. Ако Ви се струва, че едно кафе няма да Ви стигне, то следващото най-добре да си позволите около обяд.  Благодарение на това ще успеете да се държите и през втората част на деня. Трябва да се помни обаче да не се приема кафе и кофеинови напитки след 15.00 часа. Според мнението на експерти влиянието на кофеина може да продължи до 7 часа след неговия прием. Затова ако пиете кафе в късния следобед, рискувате да прекарате поредна безсънна нощ и на следващия ден да сте като изцеден лимон.

sunglassesДруг полезен съвет е, когато излизате от вкъщи да не си слагате слънчевите очила. Естествената светлина ще събуди организма и той ще започне да произвежда серотонин и ендорфини. Тези хормони не само ще поправят начина, по който се чувствате, но и ще Ви придадат енергия.

Следвайки съветите ще стигнете „заредени“ в офиса. За начало се заемете с най-трудните и неотложни задачи. Защо ли? Защото в този момент Вие ще имате най-много енергия, която в рамките на деня ще намалява все повече, въпреки обедното и следобедното кафе.

driamka v ofisaПостарайте се да не си позволите дрямка през деня. Защото тези няколко минути сън вместо да Ви ободрят, само допълнително ще утруднят оцеляването Ви. Късата дрямка не осигурява качествения сън, от който имате огромна нужда в дългия ден след вашата безсънна нощ, а освен това ще разстрои ритъма Ви, което само ще Ви направи по-неработоспособни до края на работния ден.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg