Италианското меню на Костадин Филипов в „Черешката на тортата“

0

Костадин Филипов е журналист, познат като водещ на новините от малкия екран. От май 2022 г. е част от екипа на БНТ 1, където заедно с Филипа Огнянова водят централната емисия новини „По света и у нас“.

Черешката на тортатаТой е автор на две книги с поезия – „На дъх от лятото“ и „Нощ и нож“ и сборник с новели „Ангела и Джема„. Създател е на текстовете на песни за популярни поп изпълнители, сред които Маргарита Хранова – „Ти ела„, Орлин Горанов – „И“ и дуета му с Милица Божинова „Огън тих„, Виктория Главчева – „Клада„, Николай Урумов, Деян Неделчев, Катя Близнакова – „Колко още“ и др.

Костадин Филипов взе участие и в предаването „Черешката на тортата“ през януари заедно с народната изпълнителка Мария Чакърдъкова, „Мисис България“ 2018 Яна Средкова, водещата на новини Виолета Манчева и съсобственика на верига за бърза храна Димитър Добрев.

Ето с какво посрещна гостите си Костадин Филипов: салата „Руини“, паста с манатарки, стек от свински врат с марината и гарнитура зелен фасул в бекон и сладки картофи, брауни. Ето и рецептите:

салата „Руини“

3 домата

100 г кашкавал

зелена салата

орехи

сушени кайсии

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно зелената салата за основа в чинията. След това поставете домати, нарязани на малки кубчета, над тях добавете на ситно нарязан кашкавал. Над него – нарязани на ситно сушени кайсии, а върху тях поръсете с натрошени сурови орехи. Идеята е салатата да е етажирана, формата ѝ да прилича на вулкан. По желание направете марината от 3 с.л. зехтин и 2 с.л. балсамов оцет.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

баница с праз на Костадин ФилиповБаница с праз по рецепта на Костадин Филипов


Паста с манатарки и сметана

300 г прясна паста талиателе

50-60 мл сметана за готвене

300 г замразени манатарки

50 г масло

сол

Начин на приготвяне: Сварете пастата, според указанията на пакета. Паралелно в тиган разтопете маслото и след това изсипете пакета с манатарки. Поръсете със сол на вкус. Разбърквайте, докато манатарките омекнат и добият златист цвят. На финала преди да махнете тигана от котлона изсипете сметаната и разбъркайте леко. След като изцедите пастата, разпределете я по чиниите и върху тях изсипете с черпак соса с манатарки. Може да украсите с магданоз.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

рецепта за спагети на фурна на Костадин ФилиповВкусна рецепта за спагети на фурна на Костадин Филипов + 7 неочаквани предимства на чесъна за здравето

Свинска вратна пържола

4 бр. свински вратни пържоли

3 с.л. мед

3 с.л. соев сос

3 с.л. дижонска горчица

бейби зелен фасул

бекон на слайсове

2 бр. сладки картофи

250 мл тъмна бира

Начин на приготвяне: Смесете в купа меда, соевия сос и горчицата и разбъркайте добре. Овкусете свинските вратни пържоли и ги оставете в хладилник за 2-3 часа. Преди да ги поставите във фурната за 1 ч. на 200 градуса, изсипете върху тях половин бутилка тъмна бира. Печете докато леко изври соса.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Анна Олсън и Косьо Филипов правят шоколадови сладкиКралицата на сладкишите Анна Олсън учи Костадин Филипов как се правят шоколадови сладки (рецепта)

Брауни със заливка от бял шоколад

200 г натурален шоколад

200 г масло

200 г захар

5 яйца

150 г кокосово брашно

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

100 г орехи

100 г бял шоколад

100 мл сметана за готвене

Черешката на тортата

Начин на приготвяне: Разтопете маслото и черния шоколад на водна баня. Разбърквайте, докато се получи гладка и хомогенна смес. Натрошете орехите, които добавете към разбитите с миксер яйца с кокосовата захар на пяна. Пресейте брашното с бакпулвера и смесете всички продукти в голяма купа. Изсипете в застлана с готварска хартия тавичка и печете 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. За заливката: разтопявате черния щоколад и сметаната на водна баня. След като получите плътна смес, залейте отгоре браунито преди да го поднесете на гостите. Гарнирайте с топка бял сладолед с парченца шоколад, няколко малини и листенце мента.

Да вие вкусно!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg