Костадин Филипов е журналист, познат като водещ на новините от малкия екран. От май 2022 г. е част от екипа на БНТ 1, където заедно с Филипа Огнянова водят централната емисия новини „По света и у нас“.
Той е автор на две книги с поезия – „На дъх от лятото“ и „Нощ и нож“ и сборник с новели „Ангела и Джема„. Създател е на текстовете на песни за популярни поп изпълнители, сред които Маргарита Хранова – „Ти ела„, Орлин Горанов – „И“ и дуета му с Милица Божинова „Огън тих„, Виктория Главчева – „Клада„, Николай Урумов, Деян Неделчев, Катя Близнакова – „Колко още“ и др.
Костадин Филипов взе участие и в предаването „Черешката на тортата“ през януари заедно с народната изпълнителка Мария Чакърдъкова, „Мисис България“ 2018 Яна Средкова, водещата на новини Виолета Манчева и съсобственика на верига за бърза храна Димитър Добрев.
Ето с какво посрещна гостите си Костадин Филипов: салата „Руини“, паста с манатарки, стек от свински врат с марината и гарнитура зелен фасул в бекон и сладки картофи, брауни. Ето и рецептите:
салата „Руини“
3 домата
100 г кашкавал
зелена салата
орехи
сушени кайсии
Начин на приготвяне: Нарежете на ситно зелената салата за основа в чинията. След това поставете домати, нарязани на малки кубчета, над тях добавете на ситно нарязан кашкавал. Над него – нарязани на ситно сушени кайсии, а върху тях поръсете с натрошени сурови орехи. Идеята е салатата да е етажирана, формата ѝ да прилича на вулкан. По желание направете марината от 3 с.л. зехтин и 2 с.л. балсамов оцет.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Баница с праз по рецепта на Костадин Филипов
Паста с манатарки и сметана
300 г прясна паста талиателе
50-60 мл сметана за готвене
300 г замразени манатарки
50 г масло
сол
Начин на приготвяне: Сварете пастата, според указанията на пакета. Паралелно в тиган разтопете маслото и след това изсипете пакета с манатарки. Поръсете със сол на вкус. Разбърквайте, докато манатарките омекнат и добият златист цвят. На финала преди да махнете тигана от котлона изсипете сметаната и разбъркайте леко. След като изцедите пастата, разпределете я по чиниите и върху тях изсипете с черпак соса с манатарки. Може да украсите с магданоз.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Вкусна рецепта за спагети на фурна на Костадин Филипов + 7 неочаквани предимства на чесъна за здравето
Свинска вратна пържола
4 бр. свински вратни пържоли
3 с.л. мед
3 с.л. соев сос
3 с.л. дижонска горчица
бейби зелен фасул
бекон на слайсове
2 бр. сладки картофи
250 мл тъмна бира
Начин на приготвяне: Смесете в купа меда, соевия сос и горчицата и разбъркайте добре. Овкусете свинските вратни пържоли и ги оставете в хладилник за 2-3 часа. Преди да ги поставите във фурната за 1 ч. на 200 градуса, изсипете върху тях половин бутилка тъмна бира. Печете докато леко изври соса.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Кралицата на сладкишите Анна Олсън учи Костадин Филипов как се правят шоколадови сладки (рецепта)
Брауни със заливка от бял шоколад
200 г натурален шоколад
200 г масло
200 г захар
5 яйца
150 г кокосово брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
100 г орехи
100 г бял шоколад
100 мл сметана за готвене
Начин на приготвяне: Разтопете маслото и черния шоколад на водна баня. Разбърквайте, докато се получи гладка и хомогенна смес. Натрошете орехите, които добавете към разбитите с миксер яйца с кокосовата захар на пяна. Пресейте брашното с бакпулвера и смесете всички продукти в голяма купа. Изсипете в застлана с готварска хартия тавичка и печете 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. За заливката: разтопявате черния щоколад и сметаната на водна баня. След като получите плътна смес, залейте отгоре браунито преди да го поднесете на гостите. Гарнирайте с топка бял сладолед с парченца шоколад, няколко малини и листенце мента.
Да вие вкусно!
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!