Информаторът на Световната антидопингова агенция Григорий Родченков с пластична операция?

0

Бившият шеф на Московската антидопингова лаборатория, който стана основен информатор на Световната антидопингова агенция (WADA) Григорий Родченков, може би вече е с направена пластична операция. Това за първи път бе съобщено в медиите, когато той свидетелстваше срещу руските спортисти по време на изслушването му в Спортния арбитражен съд (CAS), като лицето му беше покрито.

Родченков

Родченков през 2016 г.

Преди два дни американският телевизионен канал CBS пусна на своя сайт съобщение, че на 11 февруари ще излезе интервю с Родченков. В краткото видео се показва човек, който е представен като информатор на WADA. Обаче лицето е подчертано преобразено – липсват мустаците, устните му са променени – удебелени, а косата – боядисана.

В интервюто Родченков твърди, че е променил външния си вид, защото се страхува за живота си. По време на интервюто той е в бронежилетка.

„Кремъл иска да мълча“ –

признава бившият шеф на Московската лаборатория.

Но е интересно защо Родченков показва новото си лице. Поражда се съмнението у медиите, че това не е информаторът на WADA, а някакво подставено лице. Съществува и версия, че преди интервюто дори и новото лице на руснака е било доста променено с грим.

Родченков

Родченков през 2018 г.

„Направо е смешен целият този театър“ –

коментира бившият президент на руската атлетическа федерация Валентин Балачничев. Той подозира, че всичко се прави, за да се поддържа скандала.

Пластични хирурзи все пак откриват някаква прилика между снимките на Родченков преди и сега. Лицата са доста сходни, според местоположението на очите, според пропорциите на горната, средната и долната част на лицето, смята пластичният хирург Алексей Искронев. Според него, променени са брадичката, носа и устните и все пак лицето е разпознаваемо, защото остават следи от операцията.

Григорий Родченков се установява в Съединените американски щати през 2016 г. WADA го обвиняват, че има намерение да унищожи около 1000 проби на руски състезатели, уволняват го, а той пък става американски информатор. Преди да отиде в САЩ прави опит да се самоубие.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg