Самолет със 71 души на борда се разби в Подмосковието, няма оцелели (видео)

0

Намерени бяха отломките от самолета Ан-148 на руската авиокомпания „Саратов“, който изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, съобщи източник от руските службите за управление на извънредните ситуации. Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от столицата.

В разбилия се самолет е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени, казва източникът, цитиран от световните агенции.

Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва.

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор „Антонов“. Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

Застрахователната компания „АлфаСтрахование“ съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет, са били застраховани от нея. Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата.

Московската междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са започнали проверка във връзка с падането на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разбилата се машина.

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования към близките на загиналите, предаде ДПА, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Путин е наредил и създаването на специална комисия във връзка с катастрофата.

Руските власти не споменават хипотезата на терористичен акт. Няколко източници, цитирани от руски агенции, споменаха за сблъскване на самолета с хеликоптер на Руските пощи след излитането, но тази версия бе отхвърлена от Руските пощи. От руското министерство на извънредните ситуации заявиха, че на мястото, на което се е разбил самолетът, не са били намерени отломки от какъвто и да е хеликоптер.

От българското външно министерство нямат данни на борда на фаталния полет да е имало българи.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg