Станислава Айви: Обичам да летя, светът винаги ми е бил интересен

0

Кино журналистът Стаси Кара, позната от предаването „Като на кино“ по bTV, започна авторски проект – пътуващ филмов влог с името Cinema Confidential или иначе казано “Поверително от света на киното”. Всеки четвъртък може да гледате онлайн нов епизод от поредицата й, която освен че включва обичани имена от света на киното, ще ни среща с тях от любими градове, използвани за филмови локации. В поредицата си тя ще ни срещне с няколко европейски актьори, добили световна слава от екрана и успешно прескочили в света на голямото кино. Списъкът включва имена като Стелан Скарсгард, Жулиет Бинош, Настася Кински, Жули Делпи и много други.

Журналистката смени и името си, започвайки този изцяло нов проект – Станислава Айви (Ivy), а всяка седмица буквално ще ни приближава до големите звезди на място. Запазена марка на влога й ще бъде това, че той ще е на два езика – английски и български, за да може да достига и до хора, извън пределите на България. Станислава Айви се е срещала със звезди като сър Антъни Хопкинс, Колин Фърт, Бенедикт Къмбарбач, Кейт Уинслет, Клайв Оуен, Том Круз, Том Хидълстън, Никол Кидман, Чарлийз Терон и много други. Автор е на три книги и подготвя четвърта. Стаси Айви е новото попълнение в поредицата ПЪРВИ ПОЛЕТ на delo.bg, в която обичани и популярни българи споделят за най-любопитните полети със самолет в живота си.

 

Летя от много малка и много често. Първият ми полет беше, когато бях на 9 години и отидохме с родителите ми до Испания. Спомням си, че ми беше много лошо, тъй като аз трудно пътувах в какви ли не превозни средства до този момент. Постоянно лежах в скута на майка ми, но нямах търпение да видя къде отиваме.

Светът винаги ми е бил интересен и това, че ми е ставало зле по време на полет, никога не ме е спирало.

С течение на времето си изградих защитна реакция, която е да заспивам дълбоко веднага след като си закопчая колана в самолета. Проспивала съм излитане и кацане много пъти, колкото и шумни и бурни да са те. Със заспиването времето минава доста бързо и няма за кога да ми стане лошо. Иначе страх не съм имала никога, а ми се е случвало да бъда на борда на някои по-малки самолети в Африка или Южна Америка.

Станислава Айви

Веднъж в Кабо Верде, която е островна държава, си спомням, че бях в много малък самолет, за да стигна от единия на другия остров. Духаше страхотен вятър и пилотът се бори дълго време да можем да кацнем в рамките на пистата. В крайна сметка беше успешно, но аз никога не си мисля най-лошото дори когато съм преживявала ужасна турбуленция.

От много малка съм свикнала да пътувам непрекъснато, след като завърших журналистика в университет в Лондон, започнах работа по проекти из света и това означаваше почти на всеки месец, или два да бъдеш на борда на дълъг полет.

От Кайро до Богота, от Москва до Кабо Верде, от Мадрид до Джакарта, от Индия до Атина и то само за 48 часа, а после обратно.

Когато започнах да се занимавам и с кино журналистика съм имала подобни екстремни случаи – до Ню Йорк за два-три дни, до Йоханесбург за 36 часа, до Ел Ей за четири дни или до Москва два пъти в рамките на една седмица. Но не се оплаквам, напротив – харесва ми. Когато се задържа повече време на едно място и вече изпитвам нужда просто да тръгна нанякъде. Само приятелите ми, с които летя понякога, се оплакват, че съм скучен партньор, защото спя през голяма част от времето.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg