Илия Георгиев – популярният глас в тв ефира

0

Илия Георгиев е роден в Русе, но израства във Велико Търново, където завършва средното си образование. След казармата попада в местното Дарик радио, където започва да записва първите реклами като глас. Година по-късно заради плътния си глас и добра дикция, Илия получава първото си предложение за радиоводещ. И така повече от 15 години става неизменна част от радиоефира, като паралелно с това продължава да озвучава реклами, тв предавания и документални филми. Познат е на широката аудитория като глас зад кадър в предаванията „Big Brother”, “Стани богат“ и „Dancing Stars“.

Илия ГеоргиевИлия, какво е да си глас зад кадър?

– Да си глас зад кадър е изключително вълнуващо. Обичам работата си, в която освен плюсове, има и минуси, разбира се. Напоследък ми се иска да облека гласа си с визия, в случая го правим с това интервю. За мнозина името ми е свързано с различни реклами и телевизионни предавания.

Освен като радиоводещ и voice over artist, ти си се снимал и в няколко филма. Имаш ли планове да продължиш да се занимаваш с кино?

– Да, снимал съм се в няколко рейтингови филма. В 4 сезон на сериала „Под прикритие“ имах малка, но паметна роля. На снимките попаднах съвсем случайно, бях поканен от Силвия Васева, отговаряща за статистите и актьорите, да участвам в сцена. Играх с едно момиче в хотелска стая. Сцената, която разиграхме беше много интересна и забавна. Накрая се появи Мариан Вълев – Куката, който ме убива. Получи се много добре, Куката ме похвали, което ме надъха супер много. В последствие се зарибих по филмите, имал съм участие в „Дървото на живота“, получих покана за участие и в „Столичани в повече“, но заради ангажиментите си покрай Къщата нямаше как да приема. Наскоро имах участие и в исторически филм за Румена Войвода. С нетърпение очаквам да излезе цялостната продукция, за да видим какво всъщност е станало. Отворен съм за подобни предложения, но не ми е приоритет, не съм си набелязал като цел да бъда актьор.

Имаш идея отново да се завърнеш към клубната сцена като водещ на събития.

– Да, преди да започна работа в телевизионните предавания съм бил радиоводещ и паралелно с това съм бил водещ на различни клубни и светски събития. Преди седмица имах възможност да дам рестарт на това, което правех преди години. Бях водещ на руска гала вечер в София, което ме накара да се върна обратно към тази ми дейност.

Илия Георгиев

В навечерието сме на коледните и новогодишните празници. Къде ще ги посрещнеш?

– Ще работя и на двата празника като водещ на ВИП събития. Напоследък хората са станали толкова завистливи, натрупали са лошотия и злоба, все качества, които не толерирам. Искам да пожелая на хората да бъдат по-усмихнати, по-човечни. Пожелавам на всички Весела Коледа и щастлива Нова година.

Цялото интервю можете да видите във видеото:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg