Лесен и евтин начин да бъдем здрави, препоръчан от индийски йоги

0

Лимфната система е изключително важна част от нашето тяло, която помага да поддържаме добро здравословно състояние. Причината е, че има голяма роля за почистване на цялото водно съдържание на организма. Тя е своеобразен филтър, който ние бихме могли да подпомогнем с един много лесен и изцяло безплатен начин, за който ни съветват индийските йоги.  Този начин освен всичко друго е и изключително прост – много бързо ходене по половин час на ден.

Лесен и евтин начин за прочистване, препоръчан от индийски йоги Каква е причината ходенето да помага толкова много на лимфната система?

Тя не разполага с помпа, но пък допълва сърдечно-съдовата система и отговаря за преноса на кръв и хранителни вещества. Затова е пренатоварена и за нея е наистина огромна помощ бързото ходене пеша. Индийските йоги изключително много държат на това бързо ходене и то е сред ежедневните здравни практики, които се изучават в специализираните за Аюрведа училища в Индия.

Лесен и евтин начин за прочистване, препоръчан от индийски йоги Индийците са категорични, че няма друг такъв спорт както 20-30 минутното бързо ходене, който да действа така благотворно на организма.

Това просто и евтино физическо упражнение, което е необходимо да се извършва на чист въздух, изключително ефективно засилва циркулацията в лимфната система и като цяло носи само добри ползи на тялото.

Едно важно допълнение е къде точно извършваме тази ежедневна разходка. Всеизвестен е факта, че въздухът близо до морето или в планината е наситен с отрицателни йони, които са лечебни за организма. Затова, тази аеробна разходка е много по-полезна на такива места.

Лесен и евтин начин за прочистване, препоръчан от индийски йоги В големите градове няма такива отрицателни йони – те са положителни заради замърсения въздух, но дори и в тази ситуация не трябва да се лишаваме от ежедневната разходка    , защото ползите от нея отново ще бъдат налице.

При ходене с бързи темпове, краката ни подпомагат естествената помпена дейност, чрез която се улеснява движението на лимфата. Това е много важно, защото единственият орган в човешкото тяло, който помпи кръв, е сърцето. Когато ходим бързо е необходимо да включим и горната част на тялото си в този процес и да движим активно ръцете си в ритъма на краката си.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg