HoloLens – холографни очила от Microsoft (ВИДЕО)

0

Най-новият продукт на Microsoft са холографните очила HoloLens, чрез които ще могат да бъдат манипулирани виртуални предмети като се проектират в реалността. Изненада е сравнително ниската цена, която предвиждат експертите. Очилата ще се продават на цена около 500 долара.

Hololens, Microsoft

Още в рамките на тази година последният вик в новите технологии ще бъде предоставен на разработчици, които ще напишат специален софтуер.

Холографните очила ще изискват използването на чувствителни сензори и специални лещи. От Майкрософт твърдят, че за целите на проекта са създали специален чип. Всички използвани в очилата технологии правят HoloLens скъпо устройство, но за да бъде продаваемо, цената не трябва да надвишава 500 долара.

Hololens, Microsoft

Крайният срок за официалното представяне на очилата, както и за обявяване на тяхната цена, вероятно ще бъде през април, когато ще бъде проведена конференцията на Майкрософт Build.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg