Елтън Джон обяви война на „Долче и Габана“

0

Сър Елтън Джон се показа като истински родител и обяви война на модната къща „Долче и Габана”. Поводът е изказване на Доменико Долче, което го засегнало заради децата му. Това е своеобразният отговор на певеца, който като родител е крайно възмутен от изказването на модният дизайнер, че тези деца, които са заченати чрез инвитро оплождане, са синтетични. Един от най-известните поп-изпълнители в света, който от началото на годината има собствена театрална компания – Елтън Джон, има две деца заедно с неговия партньор в живота и законен съпруг Дейвид Фърниш. Двете момченца – Закари на 4 години и Илайджа на 2 години. Те са родени чрез сурогатна майка.

Елтън Джон, Долче и Габана

Елтън Джон, съпругът му Дейвид Фърниш и двете им деца Илайжа и Закари

Засегнат от думите на Доменико Долче, Елтън Джон нарече виждането му по този въпрос „архаично”. Крайно възмутен от изказването на дизайнера, именитият поп изпълнител го запита как се осмелява да нарича неговите прекрасни деца синтетични?

На своята страница в социалната платформа Инстаграм, певецът задава към Долче въпроса дали не се срамува от изреченото, с което заради морални подбуди осъжда инвитро оплождането. Елтън Джон признава, че именно тази заклеймена от дизайнера процедура, е дала възможност на милиони хора по целия свят да сбъднат своята мечта и да имат деца.

Независимо от причините, поради които са прибегнали до изкуствено оплождане – заболявания, стерилитет, хомосексуализъм или друго. Според разгневения баща Елтън Джон, това мислене е архаично и то не отговаря на нашето съвремие. В заключение, певецът заявява категорично, че никога повече няма да носи облекла, които са с марката на популярната италианска модна къща „Долче и Габана„. Той призова за бойкот на световно известната марка и създаде група с тази цел – #BoycottDolceGabbana“.

Елтън Джон, Долче и ГабанаДоменико Долче, който е дълбоко вярващ католик и Стефано Габана са дългогодишни партньори както в бизнеса, така и в живота. Въпреки това, мнението на дизайнера е, че хората би трябвало да се раждат от майка и баща. Това е причината, поради която не одобрява раждането на деца, които са заченати по химичен път, определени от Долче като синтетични. Той е поддръжник и на идеята за сурогатното майчинство, при която утробата на жената се дава под наем, както и за избиране на сперма, която да става по каталог с донори.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg