Гримът е огледалото на характера

0

Има много навици, които разкриват характера на притежателката им. Как спи, как се храни, как избира приятелите си и как приключва връзките си – всичко това говори много повече за нея, от това сама да разкаже за себе си, ако дава интервю на тема: „Аз и моят характер”. Един от издайниците е гримът. Това как го нанасяте може много точно да даде представа за характера Ви.

Сутрин: Вече сте си взели душ, закусили сте, но все още не сте се напълно разбудили. А трябва да застанете пред огледалото и да „нарисувате” лицето си. Ако този процес е превърнат в навик – значи към гримирането се отнасяте като към рутинна дейност, неизбежна като бръсненето при мъжете.
Сутрин: Вие спокойно и делово нанасяте черти, сенки и мазила. 15 минути и всичко е готово. Трябва – значи трябва!
Сутрин: Започвате деня с козметика – буркани, четчици, кутии, кремове… Всичко нужно на професионалния гримьор. Но Вие не сте такава. Просто обичате да се гримирате. И го правите добре. Владеете четчицата като добър художник.
Сутрин: Това утро може да бъде безкрайно, ако се опитате да опишете всички нюанси на женското отношение към грима. Жените са различни – колкото на брой, толкова и навици.

стари гримовеКога да изхвърлим старите гримове?

 

Интересното е, че някои дами се гримират с удоволствие, други го приемат като досадно задължение. За мнозина макиажът е преди всичко условност, приета в обществото. Навикът се превръща в норма. А нормата задължава в офиса да не се появявате без грим, така както не можете да излезете гола на улицата. Но често пъти нормите се диктуват не като абстрактно обществени, а като конкретни за дадено място, на което човек е повечето време през деня. Например, гримът на работещата в банка жена силно се отличава от този на водещата в телевизията. А една домакиня може да не сложи грим на лицето си цяла седмица. Но пробвайте да промените местата на тези три жени. Резултатът е предсказуем – домакинята веднага ще смени образа си, тв водещата е възможно да загуби интерес към яркия грим, а банковата чиновничка като нищо ще засияе от многоцветен макиаж.

Разбира се, има жени, които предпочитат естественото и изобщо не проявяват интерес към грима. И това най-много важи за дамите с природна красота. Те не разглеждат макиажа като цел за разкрасяване и оръдие да привличат и управляват.

Внимание! Гримът може да е опасен!Внимание! Гримът може да е опасен!

 

В същото време гримът дава възможност да се покаже на света личната промяна. Защото в продължение на целия живот жената може да има много лица. И то различни. Човек расте, променя се жизненият и общественият му статус, а под ръка винаги съществуват ярки и прости средства за показване на ново лице.

По нанесените цветови кодове на лицето лесно, като в книга, може да бъде прочетен животът на една жена. Вземете свои снимки на по-младежка възраст. Вижте колко често сте сменявали образа си. Замислете се какви събития са се случили по време, когато макиажът Ви е ярък? Какво е станало с вас, когато на лицето Ви няма грам грим? Отговорите на тези въпроси може би ще разкрият каква сте и така ще разберете по-добре себе си. А ако нещо у вас не Ви харесва, може лесно да го промените с грим. Така и характерът ще бъде променен.

минерален гримМинерален грим! Истина или мит?

 

Накрая идва най-актуалният въпрос – „Коя съм аз? Кой образ представям пред света? Искам ли да се убедя, че нанесеният грим не е външен, декоративен навик, а отражение на характера ми”? Може би тогава напълно ще разберете защо специалистите питат: „Кажи ми как се гримираш, за да ти кажа какъв човек си”.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg