Ето я! Храна №1 в света топи мазнини, предпазва от инфаркт, високо кръвно и инсулт

0

Запознайте се с най-търсената и най-полезната храна в света. Горещо Ви препоръчваме да опитате вкусните фурми. Те имат високо съдържание на полезни вещества и съединения, които са в състояние да повлияят оздравително на редица състояния като инсулт, инфаркт, висок холестерол и високо кръвно налягане.

За нула време фурмите ще изградят правилно метаболизма Ви, тъй като съдържат големи количества полезни хранителни вещества. Вкусните плодове е препоръчително да бъдат включени във всекидневното меню на всеки, защото са изключително здравословни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

нар и фурмиФурми и сок от нар срещу три коварни болести

 

8 ползи за здравето от фурмите

Богати на желязо

Фурмите съдържат големи количества желязо, което е особено полезно за хора, които страдат от анемия, за деца и за бременни. Достатъчно е да се консумират 100 гр фурми на ден, които съдържат 0.9 мг желязо. Това е около 11% от препоръчителния дневен прием на желязо. Този минерал е и благоприятен ефект върху червените кръвни клетки и хемоглобина, като подпомага притока на кислород в кръвта.

Регулират холестерола

Фурмите са полезни и за регулирането на високите нива на холестерола, известен още като LDL. Плодовете ще очистят от шлаки кръвоносните съдове и по този начин ще предотвратят образуването на кръвни съсиреци.

фурми при високо кръвно и за отслабване

Против диария

Фурмите съдържат големи количества калий – основният минерал, който пресича диарията чрез облекчаване на чревната флора и активиране на полезните бактерии.

Предотвратяват запек

Вкусните фурми имат и свойството да регулират естественото изхождане и да предотвратяват неприятния запек. Просто ги накисвате вечерта във вода, а на сутринта изпивате течността, за да се регулирате доброто храносмилане. Ефектът е слабителен.

Регулират холестерола Фурмите са полезни и за регулирането на високите нива на холестерола, известен още като LDL. Плодовете ще очистят от шлаки кръвоносните съдове и по този начин ще предотвратят образуването на кръвни съсиреци.

Контролират телесното тегло

Искате да премахнете излишните мазнини от тялото си? В такъв случай трябва да хапвате фурми на празен стомах. Това е най-ефикасният начин да контролирате телесното си тегло. И все пак, не прекалявайте, защото фурмите са богати на естествени захари.

Укрепват сърцето

Една отлична рецепта с фурми за здраво сърце: през нощта накиснете няколко фурми. На сутринта ги прецедете, а след това извадете костилките им. Изяжте плодовете, а костилките може да пасирате и да ги добавите към смути, например, защото те също са много полезни.

фурми при високо кръвно и за отслабване

Регулират високо кръвно

Хората, които имат изявена хипертония трябва да се хапват много фурми, защото те са богати на калий и не съдържат натрий. 5-6 фурми съдържат 80 мг магнезий – важен минерал, който подобрява притока на кръв в тялото. Приблизително 370 мг магнезий са полезни и вършат отлична работа за сваляне на високото кръвно налягане.

Предотвратяват инсулти

Както вече споменахме по-горе, фурмите съдържат високи количества калий – изключително важен за здравето ни минерал, който значително подобрява нервната система и предотвратява инсулти. Ето защо, ако вземете 400 мг калий на ден, няма причини да се притеснявате за здравето си.

И още природни лечебни продукти:

смокиниСмокини и зехтин – вижте какво се случва с тялото Ви с домашен лек като този

 

бананиЕто какво се случва с тялото Ви, ако ядете всеки ден по два банана на петна в продължение на месец

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg