Ето кое убива любовта

0

Австралийски учени са определили основните причини, срещащи се в развитите страни при мъжете и жените, които са виновникът да прекъсне връзката на любовта им. Според психолозите основните убийци на любовта между двама души са качествата като „небрежност”, „мързел” и „катастрофално финансово положение”. Резултатите от проведеното психологично изследване са представени в бюлетина на вестника по социална психология Journal of Social Psychology, и за в резюме са представени и от The Independent.

razdiala2

Психолозите обобщили резултатите от шест проучвания, в които участвали 6500 души. Оказало се, че изискванията за партньор от дългосрочни взаимоотношения, са по-високи от тези към мимолетните романси. Що се отнася до кратките сексуални връзки, само „неприятната миризма”, „ниското ниво на лична хигиена” и „неморалността” са ключовите фактори, които определят раздялата. При дългосрочните отношения, както се оказва, хората стават все по-взискателни, и това най-вече се отнася за жените. „Липсата на чувство за хумор”, „лошият секс” и „липсата на доверие” са основните причини за разпадането на дългосрочната връзка. Мъжете от своя страна определят като главни фактори, които ги отблъскват от връзката с тяхната партньорка „слабото сексуалното желание” и „бъбривостта”.  Но затова пък мъжете и жените в еднаква степен определят като силни фактори за приключване на връзката „безредието”, „мързела” и „липсата на финансова сигурност”.

razdiala1

Изследователите също така отбелязват, че намирането на причините за прекратяването на взаимоотношенията и желанието за смяна на партньора настъпват най-често при тези лица, които ценят високо собствената си привлекателност и тяхната стойност на съпружеска пазар.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg