Емоциите Ви – вече няма скрито-покрито!

0

Microsoft получи патент за очила, които ще могат да разпознават емоциите на хората, които са в полезрението на лицето, което ги използва. Патентът бе присъден на компанията, основана от Бил Гейтс, преди буквално няколко дни. Самата патентна заявка на Майкрософт, не представя подробна информация за идеята на очилата. От описанието научаваме, че с помощта на очилата, човекът, който ги носи, ще има възможност да разбира емоциите на лицата, намиращи се в непосредствена близост, които ще бъдат анализирани от иновативната технология, внедрена в очилата.

james_bond_skyfallРазбира се, устройството ще бъде оборудвано с цял куп различни сензори – в заявката за патента има информация, че в очилата ще бъдат внедрени сензори и микрофони, които ще бъдат толкова чувствителни, че ще улавят необходимата им информация от разстояние. Очилата ще бъдат в състояние да анализират жестовете, позата, гласа, очите и други характеристики на наблюдаваното лице. Цялата информация, която очилата ще генерират, ще бъде достъпна в реално време за собственика на устройството. Според информацията, съдържаща се в анализа на патентната заявка, получената от иновативните очила емоционална разкодировка ще бъде анонимна – наблюдаваното лице няма да бъде наясно, че е обект на наблюдение и анализ.

Към настоящия момент всякаква по-подробна информация, относно бъдещия хит на пазара, се пази в дълбока тайна. Но очакванията са, когато продуктът стане достъпен в търговската мрежа, да настъпи истински бум!

loveДа разкодираш събеседника, служителя, любимия, врага – това е невероятно силно оръжие! Технологиите се развиват с бясна скорост! Затова – най-добре бъдете себе си! Това е най-правилният начин да оцелеете в този забързан, обещаващ, лъжлив, двуличен и непредсказуем съвременен прекрасен технологичен свят! И съхраните ли себе си – никакви очила и съвременни технологии няма да ви обезоръжат, разкодират и убият!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg