Емилио Стефано: В България има популярни хора, не звезди

0

Емил Стефанов, по-известен като Емилио Стефано, е сред топ имената на българските фризьори. Роден е във Варна на 26.11.1986г. Завършил е Професионална гимназия по текстил и моден дизайн. Фризьор на годината е за 2014г.
емилио стефано

-Защо реши да станеш фризьор?

-Такова е образованието ми и имах късмет още, когато бях в 9 клас да чиракувам в най-престижния салон – на Капанов, където научих много неща.

-Мъж-фризьор звучи странно, но пък най-добрите са именно мъже…

-Най-добрите готвачи, фризьори, сервитьори и т.н. са мъже. Просто сме по-добри.(смее се) На нас ни се отдава повече, гледаме по друг начин.

-Как Емил от Варна се превърна в Емилио Стефано – фризьорът на звездите?

-С много труд, всекидневно гледах да науча нови неща, много голяма доза късмет, чар, излъчване…

-Тоест външният вид помага, за да бъдеш успешен?

-Честно казано, когато работих във Варна, по-голямата част от клиентите ми бяха хора с големи финансови възможности, аз не съм ги търсил, те сами си идваха.Емилио Стефано

-Оказва ли външният вид влияние, за да бъдеш по-търсен?

-Не мисля. Аз съм много суетен и е много важно да изглеждам добре. Не може да създаваш нещо красиво, да твориш и в същото време да не изглеждаш по този начин. Създаваш мода, длъжен си да изглеждаш добре. Честно казано има много колеги, които не полагат достатъчно грижи за себе си.

-Постоянно си заобиколен от хора, които ни представят като звезди. Има ли звезди в България наистина?

-Има популярни личностни. Когато бях по-малък, за мен са били звезди, сега вече по-голямата част от тях са ми близки.

– С кои си по-близък?

-Най-близък съм с Галена, Сияна, Яница, Фики, Ивана, Камелия и други. Това са хора, които на сцената са артисти, в живота си са обикновени хора като нас. Имат своите плюсове и минуси. Мога да контактувам с тях, знам как да се разбираме. Смея да твърдя, че мога да разчитам на голяма част от тях за всичко, както и те на мен.

Емилио Стефано

-Взискателна ли е много Галена?

-Тя е една от най-взискателните, но винаги знае какво точно иска. Тя е перфекционист, аз също, и затова много се разбираме. Винаги се получава перфектен резултат, а и няма как да не се получи.

Емилио Стефано

Емилио в компанията на Галена

-Всеки път виждаме Фики с различна прическа. Ти ли си виновен за това?

-Наполовина, защото аз с мъже не работя, само за стайлинг.

-Какъв е той като човек, негови ли са идеите за прическите?

-Взаимни са, зад всеки успешен изпълнител, стои екип от стилисти, гримьори, фризьори и т.н., които работим в екип. Всичко се знае предварително, не рискуваме в последния момент. Много лесно се работи с Фики, той не е от прекалено суетните. Конкретно за прическата, той има много хубава коса, с която лесно се работи.

Емилио Стефано-Когато чуя фризьор се сещам за кварталната клюкарка. Споделят ли ти тайни звездите?

-Да, споделят ми, но те си остават между нас, както и ти казваш като кварталната клюкарка са известни фризьорите. При нас клюките не се случват, защото общо взето сме в един кръг и работим с едни и същи хора. Недопустимо е! Те ме познават много добре, знаят, че не обичам клюки. Хората, с които работя не са такива.

-Какви тайни ти споделят?

-За проекти…

Емилио Стефано-А по-лични?

-Споделят, разбира се. Но само тези, с които сме приятели.

-Коментират ли се помежду си?

-Хората, с които работя не го правят, за всеки влак си има пътници, всеки си има аудиторията си, не допускам нищо подобно.

-Казваш, че не искаш да се занимаваш с клюки, но в този бранш интригата е водеща. Как успяваш да се опазиш?

-Като се дистанцирам.

-А успяваш ли?

-Да, успявам, защото има бариера. С всеки може да си говориш общи неща, но с твърде малко хора споделяш личните си. Предимно разказвам всичко на своята майка, която е във Варна и няма нищо общо със случващото се тук. Каквото и да си кажем, си остава между нас. Има много информация, която попиваш и претъпяваш и има момент, в който искаш да я разкараш от себе си, защото ако не се отървеш, може да полудееш.

Емилио Стефано-Колко още може да издържиш в тази професия?

-Обичам професията си, това ми е призванието, роден съм затова. Докато мога физически да издържа.

-А психически?

-Психически ще успея, по-големият проблем е физически да мога. Страшно много работя, ако не съм в салона, ще съм на снимки – на клип, реклами и т.н. Фризьорите са известни с това, че имат много заболявания от претоварване. В момента съм един от фризьорите, които са актуални и гледам да се възползвам максимално от това.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg