Елена Голунова: Тези 7 грешки тровят щастието ни

0

Елена Голунова е победителят в руското шоу „Битката на екстрасенсите“. Наричат я Сибирската вещица, защото вероятно знае всичко за магиите, но тя има солидна практика и по отношение на личностното развитие. То, по думите на Голунова, е неразделна част от вътрешната човешка енергетика. Кое пречи на човек да бъде щастлив? Голунова разкрива седемте причини вътре в нас, които не ни позволяват да сме окрилени и успешни.

Елена Голунова и щастието1.Водеща грешка е прибързаното заключение за определена ситуация или конкретен човек. Невъзможно е да се знае предварително всичко и за всеки. В тази връзка, помнете, че „човек предполага, Бог разполага“, не си правете резки фиксации за непознати персони и не разчитайте на прибързани заключения за конкретни случки, тъй като твърде често животът ни позиционира в центъра на неочаквани ситуации.

2. Не по-малко значима грешка за неналичието на щастие в живота ни, е навикът да обобщаваме и да съотнасяме ситуацията към конкретен житейски сюжет. Иска ли човек да успее в професионалното поприще, не трябва да търси обща тенденция за развитие с всички в неговия бранш. Важно е да се гледа на всяко събитие или ситуация като индивидуални случаи, бе аналог.

3. Вземате ли присърце всичко, то вече сте направили третата грешка, за да не сте щастливи. Не хабете емоциите си, за да помните как колега Ви е наранил самочувствието Ви или пък магазинерката в мола се е държала просташки с Вас. Само негативна енергия ще си натрупате с тези мисли. Забравяйте бързо всякакви дребни житейски неприятности, тъй като ще оголите енергийната си защита.

уроци по щастие от най-щастливия човек в светаКак да бъдем щастливи, според най-щастливия мъж на света

 

4. Давате ли етикет на всичко и следвате ли конкретни стереотипи, то бъдете сигурни – правите четвъртата грешка по пътя към щастието. Не живейте, ръководени от определени правила, не вкарвайте живота си в рамки. Помнете, че се променя всичко – мнения, ситуации, принципи.

Елена Голунова и щастието5. Не правете и грешката да се връщате в миналото си – този навик е присъщ на нещастните хора. Правите ли го, бъдете сигурни, че няма да може да се развивате. В никакъв случай не се срамувайте и не се винете за грешните действия в своето минало. Стореното, сторено! Мислите ли постоянно за предни разочарования, това няма да Ви донесе щастието, което искате.

6. Делите ли нещата от живота на добри и лоши, то бъдете сигурни – правите шестата грешка, с която се отдалечавате от щастието. Елена Голунова твърди, че стремежът към идеален живот погубва. Няма как да намерите идеалната работа, нито пък идеалния партньор – винаги трябва да направите дори и минимален компромис. Всичко в човешкия живот е относително. Животът ни ще се запълни с нови хора и неща, само ако се научим да ценим това, което притежаваме.

7. Последната грешка, но не на последно място, е проявата на безразличие и апатия. Помнете, че може да успеете единствено с действия. Доста често пред човек се отварят вратите на новите възможности, а шансът, който му дава съдбата е 1:100 000 000. Нали сами осъзнавате, че ако сте в апатично състояние на духа, то няма как да го използвате, нито пък да осъзнаете, че имате подобен късмет? Безпомощни и слаби ни правят всички негативни настроения, категорична е Елена Голунова.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg