Безплатни прегледи за хора над 60 години в четири области през октомври

0

Безплатни лекарски прегледи за възрастните хора от 4 региона в страната започна от 1 октомври по програмата „Забавно лято, грижовна есен”. Мъже и жени над 60-годишна възраст от тютюнопроизводителните райони Силистра, Хасково, Кърджали и Благоевград ще бъдат консултирани от уролози, ортопеди, кардиолози, невролози, ендокринолози и офталмолози.

Медицинските прегледи ще се извършват от седем екипа в 20 градове и села в общините Кирково, Сатовча, Крумовград, Хаджидимово, Тутракан, Стамболово, Ситово, Харманли, Дулово, Минерални бани и Стамболово. на местната администрация. Инициативата е съвместен проект на фондация „Направи добро” на УМБАЛ „Александровска“, фондация BCause и местните администрации.

безплатни прегледи

„Повечето хора от тези общини над 20 години не са посещавали лекари специалисти. Предните години от инициативата бяха открити заболявания, които хората дори и не подозираха и които влошават качеството им на живот, включително вродени аномалии, за които и не предполагаха” –

споделя Ана Миланова, която е един от организаторите.

безплатни прегледи

От местните администрации са категорични, че в повечето села и градчета има лекарска грижа, но пък често липсва реална възможност възрастните хора да стигнат до медицински специалисти. Висок процент от хората са имали нужда от допълнително лемение и съпътстващи изследвания при досегашните прегледи в Северозападна България и в района на Сатовча.

Програмата „Забавно лято, грижовна есен” е част от инициативите на Филип Морис Интернешънъл за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg