Джулия Робъртс на 50

0

Една от най-възхитителните и естествено красиви жени в целия свят отбеляза своя юбилей! Дами и господа,

нейно величество Джулия Робъртс навърши 50 на 28 октомври!

Пет пъти е избирана от сп. People за най-красива на планетата – през 1991 г., 2000 г., 2005 г., 2010 г. и 2017 г. Тя има един „Оскар“ в кариерата си („Ерин Брокович“ 2000 г.), но десетки незабравими роли в биографията си.

Джулия Робъртс

 

Хубавата жена на Холивуд, която дълги години оглавяваше класациите за най-високоплатена актриса в света, е родена във филмово семейство – на драматурзи и актьори. Професията ѝ избират още братът Ерик и сестра ѝ Лиза.

Най-голямата ѝ популярност идва с ролята на Вивиан Уорд през 1990 г. във филма „Хубава жена“, където си партнира на екрана с Ричард Гиър. Лентата носи приходи от 464 млн. долара и печели безапелационно сърцата на публиката.

Джулия Робъртс

Незабравими са превъплъщенията на Джулия Робъртс в класиките „Нотинг хил“, „Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Булката беглец“, „Яж, моли се и обичай“, „Теория на конспирацията“, „Усмивката на Мона Лиза“ и много други.

Знакова роля в творчеството ѝ е тази в началото на новото хилядолетие, с която грабва заслужено престижния „Оскар“ за най-добра женска роля – „Ерин Брокович“. Следват двете успешни части на „Бандата на Оушън“ и и „Бандата на Оушън 2“, където си партнира с Брад Пит, Джордж Клуни и Мат Деймън.

Джулия Робъртс

Статуетката „Златен глабус“ Джулия Робъртс получава седем пъти – за „Хубава жена“, „Нотинг хил“, „Булката беглец“, „Ерин Брокович“, „Теория на конспирацията“, „Сватбата на най-добрия ми приятел“ и за поддържаща роля в „Стоманените магнолии“. В биографията си дамата с най-магнетичната усмивка записва още 20 продукции, последната от които е „Пулсът на парите“ от 2016 г.

Джулия Робъртс има два брака. С кънтри музиканта Лил Лавет се женят през 1993 г., а две години по-късно се развеждат. През 2002 г. холивудската икона се жени за оператора Даниел Моудър, от когото има три деца – Хенри и близнаците Хейзъл и Фин.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg