Джак Изкормвача е бил музикант и франкмасон под прикритие

0

Серийният убиец от викторианската епоха Джак Изкормвача е бил виден музикант и франкмасон, прикриван от полицейски служители, които също са били членове на франкмасонското братство, пише в. „Дейли експрес“.

Брус Робинсън, Джак Изкормвача

Брус Робинсън, автор на книгата за Джак Изкормвача „They All Love Jack: Busting the Ripper“

Това твърди в нова книга британският режисьор, сценарист и автор Брус Робинсън, познат на зрителите с работата си над лентата „Дневникът на едно пиянде“ с Джони Деп.

В книгата си „They All Love Jack: Busting the Ripper„, която излиза на пазара днес, Робинсън твърди, че Джак Изкормвача е бил виден певец и автор на песни от Викторианската епоха. Кавъри на негови композиции впоследствие са записвали изпълнителки като Вера Лин и Шарлот Чърч.

Брус Робинсън е посветил 15 години на проучванията за книгата си. Зад маската на прочутия сериен убиец според автора се крие видният викториански музикант Майкъл Мейбрик, който е концертирал из страната със свои световноизвестни композиции. Мейбрик е използват известността си, за да прикрива престъпленията си.

Брус Робинсън, Джак Изкормвача

книгата на Брус Робинсън „They all love Jack& Busting the Ripper“

В книгата си Робинсън твърди още, че убиецът е бил прикриван от полицията, тъй като е бил франкмасон, а нейни служители също са били членове на братството на свободните зидари.

Брус Робинсън казва, че е започнал да свързва парчетата от пъзела, когато е установил, че от полицията са унищожили съществено доказателство – надпис върху стена, оставен от Джак Изкормвача след убийството на четвъртата му жертва Катрин Едоус. Надписът е бил открит от детектив Чарлз Уорън, който незабавно е наредил на служителите си да го изтрият. Според Робинсън Уорън е поискал доказателството да бъде унищожено, тъй като също е бил член на франкмасонското братство, знаел е, че Майкъл Мейбрик е убиецът и е искал да го предпази от уличаване.

Самоличността на Джак Изкормвача, който убива и обезобразява пет жени в Източен Лондон през 1888 г., след което изчезва безследно, остава загадка и до ден днешен. През изминалия век серийните убийства са били приписвани на 29 души.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg