Две идеи за подаръци, с които ще зарадвате своите близки и приятели

0

Здравните застраховки са едни от най-търсените застрахователни продукти през 2016 година. Продажбите им отчетоха 20% ръст на годишна база по данни от края на август, а очакванията за ръста им до края на годината са идентични.

Неправомерните операции на здрави пациенти и скандалите с Фонда за лечение на деца бяха само част от проблемните казуси, които направиха така, че да лишат българските граждани от заслужено здравно обслужване. Ежедневие са и неуредиците с общопрактикуващите лекари, при които или се чака с часове на опашка, заедно със заразно болни пациенти, или не могат да бъдат открити в работно време. Получаването на направление за специалист може да бъде изпитание за духа, волята и не на последно място – имунната система. Затова и все повече хора се обръщат към здравните застраховки в търсене на някаква сигурност. Най-разпространените видове здравни застраховки са:

Застраховка Критични болести

Ограниченият лимит е един от недостатъците на стандартните здравни застраховки. Овладяването на коварни болести като карциноми, сърдечно-съдови заболявания и такива, изискващи трансплантации или неврохирургия, твърде често е свързано със значителни разходи за пациентите и семействата им. Една част могат да се съберат с продажба на имоти, дарителски кампании или с помощта на роднини и приятели. Въпреки това, обаче значителен брой пациенти не успяват да получат необходимата помощ. Полицата Критични болести покрива подобни здравни казуси. Сред тях са лечение в чужди клиники с добра репутация и консултации с най-добрите лекари от световен мащаб.

Доброволни здравни застраховки

Те до голяма степен покриват услугите, предлагани от здравната каса, като предлагат добавена стойност, която покрива несъвършенствата на държавната здравна система. Спестява се чакането за направления, а полицата може да покрива допълнителни разходи и услуги, за които иначе се доплаща – за консумативи, лекарства, превързочни материали и др. Компаниите работят и с частни медицински центрове, при които не важи направление от GP-то. В полицата могат да фигурират още услуги като настаняване във VIP стая и избор на екип. Най-изгодно е една от двете полици да се сключи от фирмата за служителите срещу 20 до 65 лева месечно.

Идея за подаръци

Двата вида застраховки – Критични болести и Доброволните здравни застраховки са нестандартен, но достатъчно добър коледен подарък. Те са и инвестиция в живота и здравето, което ги прави доста по-смислен подарък от лаптопи, таблети или смартфони.

текст: Мария Андреева

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg