Дует Ритон доказа класата си със спектакъл на световно ниво (снимки)

0

Реална и интерактивна магия са нещо, което се оказа възможно благодарение на образното мислене, железния професионализъм и голямата любов на Катя и Здравко от „Ритон“! За тях 40 години музика и любов са като дъх на наслада. Като отпити глътки ароматно домашно греяно вино в компания на добри приятели. Атмосфера, в която публиката си бе като у дома заради концентрирания уют. Защото те обожават да посрещат гости! Зала 1 на НДК никога не е била по-жива и ефектна“ – 

написа на стената си във Фейсбук журналистът Анелия Попова, която е една от хилядите почитатели на музиката на Катя и Здравко.

дует Ритон

И наистина, пиршество от оригинална българска музика със собствен почерк, недокосната от западната поп култура, затрогваща поезия, за каквито публиката с вкус жадува и изключетелна сценография на световно ниво! На това станаха свидетели ценителите на „Ритон“, препълнили до пръсване Зала 1 на НДК на 18 октомври вечерта.

С юбилейния гала спектакъл „Музика и любов“ дует Ритон за пореден пък доказа защо вече 40 години е №1 на българската поп сцена, от която скоро няма шанс да бъде детрониран.

Близо два часа и половина Зала 1 се наслаждава на перфектен звук и изпълнения на живо.

дует Ритон

С вдигането на червените завеси първа прозвуча песента „Празник“, посветена на юбилея и на публиката на дуета. А тя се наслади за пръв път и на останалите 9 нови песни от албума „Златен Ритон“. Бурни аплодисменти отнесе „Безумна любов“ по музика на патриарха на българската шлагерна песен и откривател на „Ритон“ Тончо Русев.

Дует РитонСамолетните одисеи на Катя и Здравко от дует Ритон

 

Авторът на едни от най-големите хитове на дуета не успя да присъства на концерта заради преклонната си възраст, но Катя изпълни заръката му и обяви от сцената, че композиторът е посветил песента на съпругата си Елена.

дует Ритон

Общо 29 песни прозвучаха в Зала 1, сред които и най-големите хитове на дуета през годините. Част от тях изпълниха беквокалистките на Ритон.

Техният фенклуб пък им поднесе най-голямата изненада, гарнирана с много любов, аромат и… злато. Най-верните почитатели на Катя и Здравко им подариха 99 бели рози, а стотната бе от 24-каратово злато.

дует Ритон

„Както тази златна роза никога няма да увехна, така и нашата любов към вас ще бъде вечна“ –

с треперещи гласове изрецитираха момичетата пред своите идоли.

Мега концертът „Музика и любов“ бе заснет от БНТ и ще бъде излъчен в празничната програма по Коледа.

сн. официален фейсбук профил на дует Ритон

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg