Диетологът д-р Алексей Ковалков, стопил 52 кг за 6 месеца без йо йо ефект, съветва как да отслабнете трайно

1

Най-добрите съвети за здравословни диети са тези, които са изпитани. Предлагаме Ви начина, по който отслабна известният руски диетолог д-р Алексей Ковалков, автор на няколко книги за отслабване и правилно хранене.

Д-р Ковалков е категоричен, че е напълно осъществимо да свалите съществено количество килограми, до физиологичните норми на организма си. Нужно е да не се страхувате от промените и да вършите това, което дори не предполагате, че умеете.

Алексей Ковалков

преди и сега

След като се върнал от казарма, Ковалков бил 20-годишен, добре сложен млад мъж, който носел 46 размер дрехи и без каквито и да е проблеми с наднорменото тегло. След като започнал следването си в медицинския институт обаче, се отключили и здравословните му проблеми. Не му стигало времето да се храни правилно между упражненията и лекциите – налагало се да залъгва глада си с нездравословни продукти като банички, кексове, кафе и сокове, тъй като в местната лавка нямало нищо друго. Всичко това предизвикало бързото му напълняване.

В края на следването му, д-р Алексей Ковалков тежал повече от 150 кг.

Ковалков едва сядал зад волана на колата си. Няколко години живял в това опасно за здравето му състояние, но в един момент си дал сметка, че ако продължава в този режим, това можело да бъде пагубно за него. Болестите идвали една след друга – мастна дистрофия на черния дроб, затлъстяване, нарушение на сърдечния ритъм и стенокардия.

диетата на костадин филиповКостадин Филипов: Свалих 30 кг без йо йо ефект

 

Именно в този период Ковалков бил поканен да работи в САЩ, където се запознал с тайните на научната диетология. В Америка той научил за протеините, аминокиселините и спортните добавки. Установил кое предизвиква трупането на килограми, как да отслабвам здравословно и как да лекува други хора в неговото положение. От обучението си разбрал, че

инсулинът има водещо влияние върху мастните клетки.

Алексей КовалковПроблемът на наднорменото тегло е в баланса между мастнонатрупващите (инсулин) и мастноразтварящите (адреналин, норадреналин, соматотропин и тестостерон) хормони.

„40 на сто от здравите хора дори не подозират, че има опасност да напълнеят“ –

категоричен е диетологът. По думите му, основният проблем на пълните мъже и жени се състои в това, че се борят с килограмите и дори не се замислят кое предизвиква наднорменото тегло!

Мъж от Първомай свали 85 килограмаФеномен: Мъж от Първомай свали 85 кг с ядене, лекарите му даваха 2 дни живот

 

Ето защо, на първо място е важно да бъде контролиран инсулинът, което става с контролиране на приема на въглехидрати – ограничете ги до минимум или ги спрете. Само тогава инсулинът няма да се отделя в огромни количества.

Не гладувайте! Почувствате ли се гладни, яжте.

В противен случай може да се активира изработването на фермента протеинкиназа. Точно той превръща всичката погълната след гладуването храна в мазнини. Вечер не яжте въглехидрати и следете времето за сън.

Пийте вода винаги по необходимост, а не с литри,

както съветват някои специалисти. Помнете, че на хората са им достатъчни различни количества вода, ето защо е важно да не се насилвате, но да пиете вода редовно, а ако не ви се пие, просто не пиете. Консумирайте през деня не само кафе или чай, но и обикновена, негазирана вода.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg