Чист диван само със сода? Мисията е възможна!

0

Знаете ли, че може да почистите евтино и много ефикасно дивана, без да използвате химически препарати или да ползвате услугите на почистваща фирма? Елементарно е и много просто. Почиствате ли редовно най-удобното място в хола, ще избегнете образуването на прах и акари в тъканите, както и ще предотвратите алергии.

Дивана се използва много и по различни поводи, когато си почиваме вечер пред телевизора, когато каним приятели на кафе, дори когато вечеряме или закусваме. Ето защо е много важно редовното почистване и грижата за това кътче от всекидневната. Това се отнася и за декоративните възглавници, които не само служат като бижута върху дивана, но ги и използваме за спане. Има ли в дома деца, тогава е повече от задължително да се почистват редовно възглавниците си, за да се избегнат алергичните реакции.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Елена РьорихЕлена Рьорих: Сода с мляко цери тежки болести

 

Дори ако си купите диван, устойчив на мръсотия, рано или късно той трябва да бъде почистен. За съжаление, твърде малко модерни дивани имат подвижно покритие, което може лесно да се пере в пералнята.

Доброто прахосмукиране е много важно. Вземете уреда и отстранете всички косми, трохи и други остатъци, които могат да се залепят по тапицерията на дивана. Пригответе течност за почистване на дивана.

В кофа изсипете 2 литра топла вода и добавете цял лимонов сок и две супени лъжици сода за хляб.

Накиснете микрофибърната кърпа. Изпробвайте получената течност върху дивана на незабележимо място, на гърба, например. Ако не се получи петно и не се наруши цвета на дивана, тогава почистването може да започне. Содата за хляб разтваря мръсотията, докато лимоновият сок действа като дезинфектант и премахва акарите. Накрая избършете дивана с чиста кърпа, която предварително сте напоили с масло от чаено дърво. Това помага за ефективна борба с досадните малки същества. Тези два съвета се отнасят за всички дивани от плат или микрофибър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

сода за хлябТя сложи сода за хляб върху пръстите на краката си и реши един от най-досадните житейски проблеми

Кожените дивани се почистват като прахосмукирате дивана и след това го избършете с влажна кърпа. Тя трябва да е навлажнена в смес от оцет и вода (половин чаша оцет на литър вода). Избършете целия диван с кърпата. След това използвайте повторно чиста кърпа, напоена с масло от чаено дърво за повторно и фино минаване. А и за свеж аромат в стаята!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg