Тя сложи сода за хляб върху пръстите на краката си и реши един от най-досадните житейски проблеми

0

Сода, ябълков оцет, мента, черен чай са само малка част от природните съставки и продукти, които лекуват леки заболявания или неразположения във всекидневието ни. Тези състояния не изискват специализирани медицински грижи, но са неизбежна част от живота ни. Хубавото е, че тези малки досадни проблеми често се лекуват с продукти, които ги има в кухнята на всяко домакинство. Време е и Вие да научите как да облекчите само за миг неприятни проблеми от болки в ушите до обикновена настинка!

Паста със сода при разядени от гъбички нокти на краката

Искате да се отървете от дебелите и рушащи се нокти на краката? Този естетически проблем е решим с помощта на паста от сода за хляб и малко топла вода. Прилагайте тази смес върху засегнатия от гъбична инфекция нокът. Процедурата може да правите за няколко минути всеки ден и скоро ще видите резултата. Старият нокът ще се разпадне скоро, но това не бива да Ви притеснява, защото под него ще излезе здрав!

Вода за уста срещу гъбички на краката

Повреден от гъбична инфекция нокът или микоза по кожата на пръстите на краката – все проблеми, които засягат много хора, могат лесно да се излекуват чрез накисване на ходилата във… вода за уста. Тази нестандартна и не винаги евтина баня помага да се отървете от заболяванията с помощта на мощни антисептични свойства, които елиминират гъбички напълно ефективно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Елена РьорихЕлена Рьорих: Сода с мляко цери тежки болести

 

Ябълков оцет при възпалено гърло

За да се отървете от неприятното дразнещо усещане на възпаленото гърло, просто направете една бърза гаргара със смес 1:1 от ябълков оцет и вода. Процедурата повтаряйте няколко пъти през деня през час. Ще установите облекчението съвсем скоро.

Мента срещу сънливост

Ментата е широко призната като една невероятна билка, даряваща организма ни с прилив на енергия. За да елиминирате сънливостта, пийте ментов чай или просто миришете пресни листа от билката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

вода за уста, сода срещу гъбички, ароматна къща, чист матрак5 странни факта за човешкото здраве

 

Черен чай срещу слънчеви изгаряния

черен чай срещу изгаряне, содаАко сте изгорели на плажа, не давайте излишни пари за скъпи лосиони от аптеката, а просто наложете поразеното от вредните слънчеви лъчи място с няколко мокри пакетчета черен чай. Това, което е нужно е да поставите дози с билката върху болезнените области и леко да притискате. Облекчението ще дойде след няколко минути, тъй като черният чай е пълен с антиоксиданти и осигурява незабавна помощ в подобни ситуации.

Сода за киселини в стомаха

Тази рецепта е изключително широко разпространена и полезна за моментално намаляване на киселините в стомаха. Нужно е да разтворите половин чаена лъжичка сода за хляб в 120 мл хладка вода, да добавите няколко капки лимонов сок и една чаена лъжичка мед, след което да разбъркате и изпиете микса. До минути ще усетите очакваното облекчение. Може да си приготвяте и да приемате лечебната напитка през два часа, ако е нужно.

Кислородна вода за болки в ушите

Няколко капки от 3% водороден пероксид (кислородна вода) в ухото ще елиминират неприятните болки. Бъдете спокойни, ако усетите сърбеж или наблюдавате мехурчета от отвора на ухото. Това са знаци, че пероксидът действа и убива бактериите, чието натрупване причинява неприятното усещане за болка.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg