„Despacito“ и още 22 световни летни хита през годините (видео)

0

Няма спор – песента на Луис Фонси и Деди Янки „Despacito“ бе тоталният хит на лято 2017 в целия свят! Въпреки че танцувалният музикален проект с лесно запомнящ се припев излезе още през януари, едва в топлите месеци на миналата година беше отчетен бум на ротациите по радиостанции, телевизии и дискотеки във всяко кътче на планетата! И това не е всичко –

пуерториканският квартал, където е заснет видеоклипът на „Despacito“, също се превърна в желана дестинация, ясно защо!

Знаете ли, че преди неочакваната реклама от песента бедният квартал Ла Перла в столицата Сан Хуан въобще не е имал славата на „магнит за туристите“? Напротив! Иначе колоритното място е имало подчертано лоша репутация.

puerto rico placita la perla despacitoДнес, името на хита „Despacito?“ е основният въпрос към местните жители. С жестове те им сочат кой е пътят до скалите, станали толкова популярни, след като на тях Луис Фонси изпя зарибяващия рефрен.

Другото емблематично място от видеоклипа на песента е стената, пред която Мис Вселена Zuleyka Rivera (на снимката) кърши предизвикателно снага.

„Да, клипът на Despacito е причината да съм тук. Стотици пъти съм го гледала. Проучих в интернет, но и местните ми помогнаха къде да отида, за да се снимам и да потанцувам в ритъма на летния хит“ –

с усмивка споделя 28-годишната Дженифър Адамс от САЩ. На младата жена предстои да научи на испански текста на хитовото парче, за да го пее в местен караоке бар.

puerto rico placita la perla despacitoА докато Дженифър разказва за приключението си, шведка си прави фотосесия на скалите, а пък мароканец се разхожда по продължението на „брега Деспасито“ (на снимката), както вече е описан в брошурите за туристи.

Тук, освен мега хита на лятото, съм Ви подбрал и още 20 разтърсващи хита през последните години, които са имали не по-малка слава от „Despacito„! Песните умишлено не съм подредил хронологично, но пък Вие със сигурност ще си спомните на кой плаж сте били в годината, през която всяка една е била №1! Приятно слушане и връщане към спомените, които топлят повече отвсякога!

Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – „Despacito“

Mr. President – „Coco Jambo“

Los del Rio – „Macarena“

Psy – „Gangnam Style“

Kaoma – „Lambada“

Ace Of Base – „All That She Wants“

Robin Thicke ft. T.I., Pharrell – „Blurred Lines“

Las Ketchup – „The Ketchup Song“

UB40 – (I Can’t Help) „Falling In Love With You“

Shakira – „Whenever, Wherever“

Enrique Iglesias – „Bailamos“

Ricky Martin – „María“

Lou Bega – „Mambo N5“

Tom Jones feat. Mousse T. – „Sexbomb“

Haddaway – „What Is Love“

Soul II Soul – „Back To Life“

Inner Circle – „Sweat“

Laid Back – „Sunshine reggae“

Yaki-Da – „I Saw You Dancing“

Cher – „Believe“

No Mercy – „Where Do You Go“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg