Делфин – албинос порозовява от яд (видео)

0

Делфините се едни от най-прекрасните морски обитатели, които винаги са изумявали хората със своята интелигентност. Освен, че са много умни и общуват прекрасно с хората, делфините изпитват емоции, които ние – човеците, трудно бихме могли да разпознаем… Един техен представител обаче, който е необикновен, дава много добра представа на хората кога е ядосан, тъжен или се срамува.

pink dolphin1

Става дума за делфин – албинос, които има способността да променя своя цвят от бяло до розово и това зависи изцяло от емоциите, които изпитва. Всички знаем, че делфините са сиви на цвят, този бозайник обаче е съвсем бял. Цветът му се променя само когато го обземат емоции като тъга, гняв, срам … Точно в тези моменти, неговият цвят се променя и този феномен вече е видян от стотици посетители на делфинариума в Тайджи в Япония, където живее в момента уникалният рядък бозайник. Изумителната промяна на цвета му се дължи на неговата тънка кожа. Това означава, че кръвоносните съдове на делфина могат да предизвикат промяна в цвета на кожата му, в зависимост от моментното му емоционално състояние. Удивително е, но редкият бозайник може да се изчервява точно както хората.

Делфин - албинос порозовява от яд, тъга или срамЖивотното е уловено през 2014 година в Тайджи, докато там се е състоял ежегодния лов на делфини. След това е било закупено от рибар. Необикновеният му цвят обаче, подсказал на рибаря, че той ще получи доста повече пари, ако го продаде на някой аквариум, а не на пазара за месо. Така редкият делфин се озовал в аквариума към музея на китовете китовете в Тайджи, където е най-голямата атракция за множеството хора, които идват специално за да го видят и си тръгват очаровани.

Всъщност, макар да не изглежда така, музеят е направил огромна услуга на делфинчето. Причината е, че тъй като е албинос, той няма как да се слее с околната среда, както нормалните сиви екземпляри. По този начин се превръща в много лесна плячка за хищниците в морето. Според експерти, дори е забележително, че той е успял да оцелее толкова дълго преди да бъде преместен в музея. Вижте този уникално рядък делфин:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg