Мега богатствата на Путин (видео)

0

Преди няколко дни в интернет пространството бе публикувана информация за ултраскъп дворец, който очевидно принадлежи на Путин. Въпреки че Кремъл отрича, по всичко личи, че имотът е собственост на руския президент. Какво се крие зад стените на огромното имение? Колко струва? И как Путин е успял да притежава този лукс? И на каква стойност се оценява личното имущество на президента на Русия?

Бил Браудър, председател на фонда Hermitage Capital Management, който някога е бил най-големият чуждестранен инвеститор в Русия – пише по темата – Богатството на Путин възлиза на 200 милиарда щатски долара! Браудър дори обвинява руския президент в убийството на своя адвокат. През 2005 г., след близо 10 години на правене на бизнес с Кремъл, Браудър бил преместен в „черния списък“ на Владимир Путин. Дошъл краят на интересите и се наложило да се прибере у дома.

Sergei_MagnitskyКъм настоящия момент Бил Браудър е непоколебим критик на президента на Русия. Своите възгледи бизнесменът споделят пред CNN. Той не скрива антипатията си към Владимир Путин, чийто поддръжник бил в миналото. И публично оповестява стойността на богатството на руския държавен глава.

Някои хора, включително и аз, смятаме, че Путин е най-богатият човек в света, или най-малкото един от най-богатите, със стотици милиарди долари, които са ограбили Русия – продължава Браудър, добавяйки, че  –  несметните богатства са вложени в недвижими имоти, акции, инвестиционни фондове и швейцарски банки .

Браудър напомня за Сергей Магнитский, адвокатът който починал в руския арест и е работил за Hermitage Capital Management. Точно той публично трябвало да говори за финансовите измами  в Руската данъчната администрация. – Путин и неговите колеги са убили Сергей Магнитский, моя адвокат, и са го направили заради  пари – казва Браудър.

През 2005 г. руските власти нарочили Браудър за заплаха за националната сигурност и го изгонили от страната.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg