Дебелите кучета имат… дебели стопани

0

Знаете ли поговорката „Какъвто бащата, такъв и синът“? Е, тя съвсем спокойно може да бъде интерпретирана „Какъвто стопанинът, такова и кучето“! Резултатите от датско проучване показват, че е много вероятно питомците на пълни собственици също да са дебели, съобщава сайтът News.com.au.

дебели кучета, дебели стопаниАвторите на проучването от университета на Копенхаген са установили, че стопаните на „тантурести“ питомци по-често ги глезят и не обръщат внимание на здравословното им тегло.

Прехранването на четириногите компаньони се възприема като форма на привързаност. На домашния любимец се гледа като на „равен“, заслужаващ всички лакомства и удоволствия, които собственикът му доставя на самия себе си.

дебели кучета, дебели стопаниСтопаните на дебели кучета освен това с по-голяма неохота разхождат питомците си, лишавайки ги от възможността да изразходват калориите от допълнителните „почерпки“.
Ветеринарите обясняват, че собствениците трудно устояват на умилителните погледи на питомците си и по-често им предлагат хранителна награда, отколкото възнаграждения под формата на прегръдки, разходки и игри.

дебели кучета, дебели стопани

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg