Даниел Крейг на 50

0

Един от актьорите, изиграл четири пъти тайния Агент 007 Даниъл Крейг е роден на 2 март 1968 г. Проплакал е в Честър, в семейството на учителка по рисуване и моряк. В родилния дом акушерката не открива с какво да го загърне и майка му получава своя новороден наследник, увит в стар вестник.

Даниел КрейгУчилището

Като дете Даниъл не е проявявал интерес към училището. Още от малък единственото му желание е било да стане актьор. След като първоначално не е приет в Колежа за музика и драма Гилдхол, Даниел Крейг все пак се записва в престижното учебно заведение, където учи заедно с Джоузеф Файнс и Иън Макгрегър.

В женски дрехи

Даниъл Крейг днес се радва на имиджа на лошо момче и суров мъжкар като кара не едно дамско сърце да тупти учестено. В младостта си обаче, не е бил чужд на забавните превъплъщения. В театрална постановка на „Пепеляшка“ Крейг излиза на сцената с женски дрехи (Даниел е на снимката с черните ботуши).

Полов атлет

На солидно женско внимание Даниел, който днес е утвърден секс символ, се радва още като младеж. На 18 години Даниъл има връзка с 20-годишната моделка на „Плейбой“ Марина Пепър. По-късно горещата красавица разкрива, че ѝ е било доста трудно да се придържа към интензивния любовния ритъм на Даниел, заради неговата неукротима и колосална сексуална издръжливост. Марина Пепър дава надежда и на по-закръглените дами с твърдението, че русият красавец си „пада“ по пищен бюст. Даниел Крейг е женен за актрисата Рейчъл Уайс (на снимката долу), с която сключиха брак през 2011 г. Той има дъщеря от първия си брак с актрисата Фиона Лаудън, Ела. Даниел и Фиона се развеждат през 1994 г.

Даниел Крейг

Чудовището

Една от най-запомнящите се сцени на Даниъл Крейг като Джеймс Бонд е когато актьорът излиза от морето в „Казино Роял“ със сини плувки, където демонстрира съблазнително мускулесто тяло. По време на снимките голямата дама на британските кино и театър Джуди Денч използвала каравана срещу тази на Крейг и е изненадана, когато веднъж го заварва да се разхожда гол наоколо. Запитана дали в този момент я е впечатлило нещо, Денч загатва, че е била поразена от „абсолютното чудовище“.

Даниел Крейг

Джеймс Бонд

Даниъл Крейг е изиграл Джеймс Бонд в четири филма от поредицата. Догодина почитателите му ще го видят за пети и последен път в образа на екранния агент 007. Още преди да му бъде предложена ролята на Джеймс Бонд, Даниъл Крейг има колебания дали да приеме офертата. Неговите опасения били, че зрителите ще го запомнят като прочутия шпионин и предложенията за роли в по-скромни независими продукции ще секнат. Край на терзанията му сложила случайна среща с предшественика му в образа на Джеймс Бонд, Пиърс Броснан, който в отговор на въпроса му какво мисли за подобна възможност, му казал: „Направи го!“

Мама има думата

Говори се, че през 2005 г., преди да бъде оповестено от продуцентската компания, че Даниъл Крейг ще бъде следващият Джеймс Бонд, актьорът е споделил с майка си за ролята под най-строга конфиденциалност. Тя обаче не успяла да опази тайната и подмамена от журналист от местен вестник разкрила, че синът й ще е новият агент 007.

Даниел Крейг

Кралица на драмата

Даниъл Крейг изпада в истерия след първия си екран тест за ролята на Джеймс Бонд с продуцентката Барбара Броколи. По-късно актьорът казва:

„Надявам се тя да унищожи тези кадри. Беше ужасно. Не искам никога никой да ги вижда.“

След като се превъплътил за четвърти път в образа на Бонд в 24-ия филм „Спектър“ от поредицата, Даниъл Крейг гръмко заяви, че предпочита да му „отрежат ръцете“, отколкото отново да се снима като агент 007. След известно време станало ясно, че Крейг ще изиграе прочутия шпионин за пети и последен път.

Музиката

Какво слуша екранният Джеймс Бонд, докато поддържа завидната си форма във фитнеса? Оказва се, че актьорът е почитател на музиката от 80-те години на миналия век. На айпода му са заредени над 5000 песни, сред които саундтракът на „Брилянтин“ и парчета на Кейт Буш.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg