Дамска блуза издава погледите на зяпачите

0

Дизайнерка измисли блуза, която започва да се движи, когато някой гледа втренчено в нея. Запознайте се с изобретението на талантливата Бехназ Фарахи. Младата дама нарече своето творение „Милувката на погледа“.

блуза, зяпачи

Блузата е високотехнологична, с „умни“ фибри, които се разширяват и свиват, в зависимост от това къде я гледа някой. Погледа улавя с камери. Освен това тя може да установи възрастта на втренчилия се в нея и дали е мъж или жена с проследяващ лицето алгоритъм и съответно да реагира.

блуза, зяпачи, Бехназ Фарахи

Бехназ Фарахи, интерактивен дизайнер и архитект

Бехназ Фарахи, която не е обикновен дизайнер, а архитект и интерактивен дизанер твърди, че интерактивната блуза, не може да спре зяпачите, но им показва, че интересът им не остава незабелязан.

Това не е първата дреха, която се променя под чужд поглед. Китайският дизайнер Ин Гао измисли рокля, която се раздвижва и осветява, когато някой погледне към нея. Тоалетът на Фарахи се отличава с технологията за идентифициране на зяпачите и със способността на материала да се движи по посоката на погледа.блуза, зяпачи

Как действа тази „магична“ система? В горната си част има вградена скрита камера. Тя следи човешките очи, които са на няколко метра около притежателката на блузата. Камерата определя пола и възрастта на ухажора. Във видеото ще видите как камерата в блузата на момичето е привлечена от погледа на един млад мъж, чиято възраст е преценена на 26 години. Веднага тоалетът реагира чрез промяна на формата си – като жив!

Къде другаде може да се приложи тази технология? Практически навсякъде! Силите за сигурност могат да заловят с този иновативен 3D модел престъпници, които искат да избягат от полицията. И още – може да е „самочувствието“ за свити, стеснителни хора. Те могат да разберат, когато някой ги наблюдава и по този начин да се отпуснат, за да започнат общуване.

Бехназ Фарахие спечелила славата си изцяло с интерактивни устройства и иновативни продукти. Тя е автор на 3D каска, която се движи и свети в зависимост от активността на мозъка. Сред другите изобретения Behnaz Farahi е  „дишащи стени“. Да, стените в стаята Ви могат да променят своята структура, само като докоснете пада на лаптопа или мишката на компютъра си. Всяко Ваше желание се предава след зададената команта чрез Bluetooth на „подвижните стени“ и те застават в желаната от Вас форма.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg