Позата по време на сън издава състоянието на връзката

0

Повечето партньори едва ли обръщат внимание на позата при сън, но тя всъщност разкрива много за състоянието на връзката им! По начина, по който спят двойките, може дори да се прогнозира дали те не са на път да се разделят. Позите за сън и тяхното подсъзнателно послание тълкува експертът по езика на тялото Пати Уд:

сън, връзка, отношенияЛъжица: Една пета от двойките спят в това положение, при което единият партньор се позиционира зад другия. Позата разкрива уязвимост, сексуалност и доверие, и показва, че връзката между двама души „наистина е жива“. В нея фигурира и „защитен“ елемент, който според психолозите е положителен аспект в отношението между партньорите.

Свободна лъжица: По-зряла и улегнала версия на позата Лъжица.

Преследване: На пръв поглед тази поза изглежда позитивна – единият партньор „преследва“ другия в неговата част от леглото в положение Лъжица, но психолозите разкриват две страни в нея. Възможно е „преследваният“ партньор да желае да бъде преследван, което според експертите е добре, или да му е трудно да приеме преследването, което не е добре.

Възел: Лице в лице, дъх срещу дъх, с преплетени ръце и крака – тази поза е определена като „изключително интимна“. Често в това положение партньорите спят след секс или в началото на романтична връзка. Не бързайте обаче да завиждате – позата може и да издава, че двама души са твърде зависими един от друг, за да спят поотделно.

сън, връзка, отношенияРазплетен възел: Партньорите заспиват в поза Възел, но по време на сън се „разплитат“. Може и да звучи като свидетелство за началото на края на една връзка, но всъщност това е една от най-стабилните пози. Компромисът между интимност и независимост показва, че двойката извлича най-доброто от двата свята.

Любители на свобода: Предпочитанието на партньорите да спят с гръб с един към друг, без да се докосват, на пръв поглед може да изглежда като негативен знак, но всъщност позата разкрива близост и увереност във връзката. В това положение спят една трета от двойките.

Задно докосване: Позата наподобява Любители на свобода, но задните части на партньорите се допират. По този начин често спят двойки в началото на връзката. Позата разкрива спокойствие и удобство в отношенията с партньора.

Сгушване: Според психолозите това положение при сън, при което единият партньор заспива сгушен върху гърдите на другия и краката на двамата са преплетени, най-често издава нова връзка или подновен стар роман, и „висока степен на доверие“.

сън, връзка, отношенияПреплетени крака: Ако искате да знаете дали партньорът наистина Ви обича, си спомнете дали предната нощ е преплел краката си с Вашите. Ако отговорът е „Да“, това означава, че и животите Ви са преплетени и функционирате успешно като двойка, обясняват психолозите.

Пространствен егоист: Единствената поза, която трябва да накара партньорите да се замислят за състоянието на връзката. Ако единият от двамата егоистично завзема по-голямата част от леглото, и дори е в състояние да изблъска половинката си, това не е добър знак за отношенията помежду им. Позата свидетелства, че единият от партньорите е доминиращ, а другият постоянно трябва да отстъпва и да прави компромиси.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg