Да пуснеш 2000 волта на телевизора си (видео)

0

Впечатляващо и интересно за гледане е какво може да се случи с плазмен телевизор, когато му подадете наистина високо напрежение.

Това е една от последните творби на един истински ентусиаст, който обича да използва различни видове електронно оборудване до границата на техническата му възможност и да го подлага на всякакви непредсказуеми експерименти. Този път в своето „проучване“ той е използвал повреден 42-инчов плазмен телевизор, Philips, към който пуснал невероятните 2000 волта напрежение чрез трансформатор. Благодарение на това можем да видим невероятното светлинно шоу на плазмата.

Авторът на  експеримента обяснява стъпка по стъпка какво прави и защо го прави, от използването на трансформатор с ниско напрежение до увеличаване на подаваното напрежение. Телевизорът имал заземяване, което не позволило толкова бързо да бъде подложен на натоварването.

В споделеното с Вас видео ще видите този експеримент, и предупреждаваме – не правете това у дома!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg