Роди се бебе 4 години след смъртта на своите родители

0

В Китай бебе се роди 4 години след смъртта на родителите си. Това се случи, след като неговите баби и дядовци (на снимката долу) спечелили съдебна битка за притежанието на ембрион, който впоследствие бил имплантиран у сурогатна майка.

Детето, кръстено Тянтян, се появило на бял свят на 9 декември 2017 г.

„То има очите на майка си и непрестанно се усмихва, но прилича повече на баща си“ –

увери едната от двете му баби.

Родителите му Шън Цзе и Лю Си се били подложили на лечение срещу безплодие, когато загинали в пътен инцидент през 2013 г. Неговите баби и дядовци водили дълга съдебна битка, за да получат притежанието върху ембриони в болница в Нанкин. Тъй като сурогатното майчинство е незаконно в Китай, бабите и дядовците му посетили Лаос, за да потърсят сурогатна майка.

„Първо помислихме за въздушен транспорт, но всички авиокомпании отказаха да транспортират флакона с течен азот, в който бяха четирите ембриона“ –

заяви експерт по сурогатното майчинство, който се притекъл на помощ на двете семейства.

бебе

Поради тази причина флаконът бил транспортиран с автомобил до Лаос. По-късно сурогатната майка от Лаос пристигнала в Китай, за да роди детето. Новороденото останало две седмици в болница, а през това време бабите и дядовците му минали ДНК тест, който доказал роднинските им връзки с него и националността му.

Единият от двамата му дядовци отбеляза, че ще изчака неговият внук да порасне, преди да му обясни какво се е случило с родителите му.

„Засега ще му казваме, че те живеят в чужбина“ –

поясни той.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg