Айшвария Рай – кралицата на Боливуд

0

Айшвария Рай е една от най-възхитителните жени в света – красива, умна и скъпо платена. Тя е световна знаменитост, наричат я Кралицата на Боливуд. Родена е на 1 ноември 1973 г. в Мангалур. Бащата Кришнарадж е офицер, по образование инженер, майката Вринда – писателка, а брат ѝ Адита Рай – продуцент.

Айшвария получава много добро образование първо в престижен колеж, а после завършва и университет. Като малка мечтая да стане лекарка, но после се ориентира към архитектурата. И ако Айшвария Рай не бе решила, че трябва сама да изкарва парите си, сигурно светът нямаше да види тази изключителна красота, нанесена само върху 170 см.

Айшвария Рай

Обстоятелствата я принуждават още като студентка да започне работа като манекенка. Снима се активно и се появява на страниците на лъскавите модни списания в Индия. През 1994 г. спечелва титлата “Мис Свят”. Но да бъде професионална красавица на нея не винаги ѝ се харесва.

Прекалено много продуценти и просто богати хора имаха желание за връзка с “Мис Свят” и получавах умопомрачителни предложения, свързани с моя живот и кариера. За радост, аз никога не съм биба празноглаво момиче, доволна е от себе си красавицата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

най-богатите жени в светаНай-богатите жени в света

 

Все пак титлата ѝ отваря широко много врати. Като начало тя получава предложения да се снима в киното и то в роли, които сама одобрява. И още – разбира, че винаги и където се появи е център на внимание, което съвсем не ѝ е безразлично. През 1997 г. снима първия си филм – “Ирувар”, който има страхотен успех в родината й. След него предложенията идват едно след друго. Днес тя има над 55 филма зад гърба си – ярки и по индийски страстни.

Айшвария Рай е и голямата звезда на Боливуд (игра на думи от Бомбай и Холивуд), като е най-високо платената индийска актриса.

Тя вече е свързана с киното не само заради ролите, които получава. През 2003 г. красавицата вече е в журито на кинофестивала в Кан и е първата индийска актриса, удостоена с тази чест. На последното му издание Рай спря дъха на всички, появявайки се облечена като бял лебед.

Айшвария Рай

Кариерата ѝ на манекенка също е много успешна. Тя краси кориците и страниците на най-модните списания, появява се и в такива сериозни издания като India Today и Time, попадна и в списъка на хората на годината на списание Rolling Stonе. През 2006 г. заедно с Катрин Деньов и Анди Макдауъл оформи “Отборът на мечтите” на L’Oreal Paris. С тази прочута козметична фирма Рай има много топли отношения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

буркатаНай-влиятелната жена в арабския свят е без бурка

 

Когато обаче не работи тя свежда до минимум гримирането. За вечерните излизания гримът ѝ според нея винаги трябва да акцентира най-привлекателните й черти. Известно е, че за разлика от други манекенки и актриси тя е напълно равнодушна към диетите.

Айшвария РайЗа мен е по-важна вътрешната от физическата красота, аз винаги съм се отнасяла някак си небрежно към храната, но гледам тя да е разделна, признава Рай. Един път в седмицата посвещава на плодовете, за да очисти, както тя смята, организма си от вредни вещества.

И ако цялата физическа красота е на показ, нейните любовни истории като правило са дълбоко засекретени. Известни са връзките ѝ с актьорите Салман Хан и Вивек Оберой. Причината за раздялата си с Хан според актрисата е непрекъснати обиди и унижения от страна на Салман. С Оберой връзката ѝ е кратка. На 20 април 2007 г. се омъжва за актьора Абхишек Бачан (на снимката) и на 16 ноември 2011 г. ражда дъщеря си Аарадия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg